Yerli Formula Aracı Görücüye Çıktı

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan ve imal edilen yerli Formula aracı YTR-02’nin düzenlenen programla tanıtımı yapıldı. Yaptıkları araçla 28 ülkeden 135 takımı geride bırakarak başarı elde eden öğrenciler, araçlarının tasarımları ve teknik yapısı hakkında bilgi verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Racing ekibi, 8-12 Temmuz tarihlerinde İngiltere’nin Silverstone Pisti’nde gerçekleştirilen Formula Student yarışmasına damgasını vurdu. Farklı bölümlerden 21 lisans öğrencisinin bir araya gelmesi ile oluşan YTÜ Racing ekibi Formula Sutudent yarışmasının konsepti olan, tek kişilik açık tekerli Formula aracının tasarımı ve üretimini gerçekleşti. Yaklaşık 100 bin liraya ürettikleri Formula araçları ile yarışmaya katılan YTÜ Racing ekibi, 5 farklı testi başarı ile geçerek ‘En Efektif Medya ve İletişim Ödülü’nü alarak başarısını kupa ile taçlandırdı. Başarı elde eden aracın lansmanı yapıldıktan sonra açık tekerlekli Formula aracı ile Yıldız Teknik Üniversitesi bahçesinde mini bir gösteri de yapıldı. Aracın performansı izleyenlerden de tam not aldı.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYEYİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK VE BAŞARI KAZANMAK”

Bu çalışma için çok çaba harcadıklarını ve ödülü hak ettiklerini belirten ekip lideri Enes Okan Şahin, “Biz 28 ülkeden 135 tane takımın katıldığı Sutudent Formula yarışmasında birinci olduk ve bir kupa kazandık. Tabi ki bir dalda birinci olmadık. Başarı elde ettiğimiz çokça dal var. Kazandığımız ödülün anlamı ‘En Efektif Medya ve İletişim Ödülü’ bu ödülü kazanarak kupa kazandık. Bir takım aksaklıklardan dolayı istediğimiz hedefe ulaşamadık ama yine de beklediğimiz puanları elde ettik. 74 puan beliyorduk 73 puan aldık. Hedefimizi yakaladık açıkçası. Bu sene de İngiltere ve Almanya’daki Formula 1 pistlerine gidip yine bir hafta çadırlarda kalıp üreteceğimiz 3’üncü arabayı diğer takımlara karşı yarışarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz ilk olarak İngiltere ve Almanya’daki pistlerdeki yarışmalara katılıp orada yine ülkemize kupalar getirmeyi hedefliyoruz. Başarılar getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü biz Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak, bu vatanın bir evladı olarak Türkiye’yi en iyi şekilde orada da temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA