Özel Sporcular Samsun'a Geliyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Erkekler ve Bayanlar Türkiye Voleybol Şampiyonası ile Türkiye Futbol Şampiyonası’nın 01-20 Ekim tarihleri arasında Samsun’da yapılacağını söyledi.

Şampiyonalar hakkında bilgi vermek için Atatürk Spor Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Samsun’da yapılacak olan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın talimatlarıyla önemli bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Türkiye Özel Sporcular (Down sendromlu, metal ve otizmli) Spor Federasyonu koordinesinde 01-09 Ekim tarihleri arasında Özel Sporcular Türkiye Futbol Şampiyonası ve 10-20 Ekim tarihleri arasında da bayanlar ve erkekler Türkiye Voleybol Şampiyonası Samsun’da yapılacak” dedi.

Şampiyonalarda yaklaşık olarak 700’e yakın kişiyi ağırlayacaklarını belirten Özyurt, “Bu şampiyonalar Samsun’a çok farkındalık sunacak. 01-04 Ekim tarihlerinde futbol batı grubu şampiyonası 10 farklı ilimizden toplam 14 takımın katılımıyla gerçekleşecek. 05-08 Ekim tarihlerinde futbol doğu grubu şampiyonası 8 farklı ilimizden toplam 17 takımın katılımıyla gerçekleşecek. 09 Ekim tarihinde ise 3-4 ve 1-2 final karşılaşmaları yapılacak. Final karşılaşmaları 19 Mayıs suni çim sahasında yapılacak. Futbol’daki müsabakalarımız Ondokuzmayıs ilçemizdeki 19 Mayıs suni çim saha ile İlkadım ilçemizdeki Baruthane suni çim sahalarında oynanacak. Sporcularımız 19 Mayıs Gençlik Kampında konaklayacaklar. Futbol şampiyonasına 310 sporcu, 31 antrenör ve 31 idaresi olmak üzere toplam 372 kişilik katılım olacaktır. Erkekler Türkiye Voleybol Şampiyonası 10-14 Ekim tarihlerinde 9 ilden 10 takım, Bayanlar Türkiye Voleybol Şampiyonası da 15-20 Ekim tarihleri arasında 14 farklı ilden 19 takımın katılımıyla Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu ile Ondokuzmayıs ilçemizdeki 19 Mayıs Spor salonumuzda oynanacaktır. Voleybol erkekler şampiyonasına 80 sporcu, 10 antrenör ve 10 idaresi olmak üzere toplam 100 kişilik katılım olurken, voleybol bayanlar şampiyonasına da 152 sporcu, 19 antrenör ve 19 idaresi ile birlikte toplam 190 kişilik bir katılım olacak. Futbol ve voleybol’da bayanlar ile erkeklerle birlikte toplam 542 sporcu, 60 antrenör ve 60 idareci ile birlikte toplam 662 kişilik bir katılım olacaktır” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının engelli spor biriminin pilot ili olarak Samsun’un seçildiğini ifade eden Özyurt, “Bununla ilgili olarak da Samsun’da engelli merkezi birimi kurduk. Bunun altyapısını biz 2012 yılında gerçekleştirmiştik. Engellilerle ilgili olarak Samsun’da yaklaşık olarak 16 kulübümüz bulunmaktadır. 300’ün üzerinde aktif sporcu ve binin üzerinde de lisanslı sporcumuz var” şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelli Spor Merkezi Birimi Koordinatörü Şuayip Bayraktutar da katıldı.

Kaynak: İHA