Cizrespor Kendi Sahasında Oynamak İstiyor

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Cizrespor, ilçede yaşanan olaylar nedeniyle 3 ay sonra ilk defa sahasında top başı yaptı. Kulübün 2. başkanı Maruf Sefinç, maçları sahalarında oynamak istediklerini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Cizrespor, ilçede yaşanan terör ve toplumsal olaylar yüzünden sahasında oynayacakları maçların TFF tarafından il dışına verilmesi nedeniyle 3 ay aradan sonra ilk defa kendi sahasında ve seyircisi önünde antrenman yaptı. Cizre Şehir Stadyumu’nda ilk defa sahaya çıkan Cizresporlu futbolcuları, taraftarlar davul, zurna ve meşaleler eşliğinde karşıladı. Taraftarlar, futbolcuları tek tek türbine çağırarak, sevgi gösterisinde bulundu. Takımın ilk antrenmanını yaklaşık bin taraftar izledi.

“SAHAMIZDA MÜCADELE ETMEK İSTİYORUZ”

Üç ay aradan sonra ilk defa kendi sahalarında taraftarları önünde top başı yaptıklarını ifade eden kulübün 2. başkanı Maruf Sefinç, “Biz Cizrespor kulübü olarak her Türkiye futbol takımı gibi sahamızda mücadele etmek ve seyircilerimizin önünde futbol oynamak istiyoruz. Sporun barış ve kardeşlik olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Bunun neticesinde hiçbir olay olmamasına rağmen kendi sahamızda oynamamamız bize derin bir üzüntü yaşatıyor. Hem yönetim, hem teknik heyet hem de futbolcularımız kendi ilçemizde, kendi sahamızda, taraftarlarımız ve halkımızın önünde müsabakalarımızı oynamak istiyoruz. Bu anlamda devlet yetkililerinden ve TFF Başkanı sayın Yıldırım Demirören’den ricamız bize yardımcı olmalarıdır” dedi.

“BİZ DE SEYİRCİMİZİN DESTEĞİNİ ALMAK İSTİYORUZ”

Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal ise, “Genel olarak her futbol takımının sahasında düzenli olarak yaptığı maçları bizde yapmak istiyoruz. Çünkü iç saha dış saha oynuyoruz. Diğer takımlarla eşit şartlarda mücadele etmemiz için bizim de iç saha dış saha yapmamız gerekir. Oysa bir maçımızın ertelenmesinden dolayı, birde bir maçımızı kendi sahamızda oynamamız gerekirken bu maçın bir dış sahaya verilmesinden dolayı bir mağduriyetimiz var. Bu mağduriyetimizin biran önce federasyonu tarafından çözülmesini istiyoruz. Nasıl rakip takım sahasında seyirci desteğini arkasına alıp sahaya çıkıyorsa bizde o gücü arkamıza alıp seyircimizle maç oynamak istiyoruz. Bu sorunların da bir an önce çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“ADİL BİR KARAR DEĞİL”

Eşit şartlarda mücadele ve adalet anlayışının Türk futboluna yerleşmesi gerektiğini anlatan sportif direktör Ufuk Şepik ise yaptığı açıklamada, “Burada son dönemlerde yaşanan olaylar malumunuz ama bu Cizrespor’un hiçbir sorumluluğu ve dahilinde olmayan bir olaydır. Gelişen olaylar tamamen Cizrespor kulübünün dışında gelişmiş ama mağdur olan kulübümüz olmuştur. Türkiye’de eğer eşit şartlarda adalet anlayışı varsa biz diğer takımlar gibi kendi sahamızda oynamak istiyoruz. Eğer kendi sahamızda oynanmamız engelleniyorsa da ve böyle bir güvenlik sorunu varsa da 350 kilometre uzakta rakip takım sahasında oynar gibi kendi sahamızda oynayacağımız maçları oynamak istemiyoruz. Mardin, Siirt, Batman varken, Şanlıurfa stadyumunda futbol oynamak eşit şartlarda mücadele anlayışını ortadan kaldırıyor. Biz kesinlikle sporun siyaset yönünde değiliz, biz spor kulübüyüz. Cizre’de spor kültürünün yaygınlaşması için gerek kulüp başkanımız, gerek yönetimimiz bunca çaba sarf ederken ve çok ciddi bir takım kurmuşken, maçlarımızı oynayamıyoruz. Bundan dolayı mağduruz ve gerek devlet büyükleri, gerek TFF, gerekse Spor Bakanlığı’nın biran önce ele alıp bu mağduriyeti gidermesi gerekiyor. Cizre’de müsabaka oynanmıyorsa da 350 km uzaklıkta futbol müsabakası oynatmakta çokta adil bir karar değil” ifadelerini kullandı.

Kendi saha ve seyircisi önünde ilk antrenmanına çıkan Cizrespor çalışmalarını tamamladıktan sonra Silivrispor ile Pazartesi günü Şanlıurfa’da yapacağı maç için bu kente hareket etti.

Kaynak: İHA