Şahin Açıklaması 'Salon Sporlarında 400 Gence Destek Veriyoruz'

Samsun’un Bafra İlçe Belediye Başkanı Zihni Şahin, salon sporlarında 400 gence destek verdiklerini söyledi.

Bafra Belediyesi salon sporlarına ve gençlere destek vermek amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni kurdu. Kısa Adı Bafra Belediyesi GSK olan Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ilk etapta voleybol ve basketbol branşlarında faaliyete başlayarak 400’e yakın sporcunun spor yapmasına imkan vermek için gerekli adımları attı.

Başkan Zihni Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Voleybol takımımız 3. Lig’de, basketbol takımımız Bölgesel Lig’de oynayacak ve ilçemizi temsil edecek. Ayrıca şu anda 250 civarında alt yapı çocuğumuz basketbol dalında eğitim alıyor. Voleybolda da alt yapı çalışmalarımız sona geldi. Burada da 150’den fazla çocuğumuz olacak. Bu şekilde alt yapıda 400 den fazla gencimize hizmet edilecek. Bu çocuklarımızın sportif faaliyetlerini yapmaları için hoca, spor malzemesi, iaşe, ulaşım gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. İlçemizde okuyan 34 bin gencimiz var. Okuma imkanı olmayan, dışarıdan okuyan ve üniversiteye hazırlanan gençlerimizle birlikte Bafra’mızda 50 binde fazla gencimiz bulunuyor. Bu gençlerimizin enerjilerini sağlıklı kullanmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, derslerinde daha başarılı olmaları, güzel vakit geçirmeleri ve istedikleri sporu yapmaları için çok önemli bir adım attık. Bu çalışmalar için gönüllü olmuş yöneticilerimiz bu amaçlara yönelik gayretli olacaklar. Bu gayretlere başladılar” dedi.

Bafra’da spor alanında Gençlik ve Spor Bakanlığı ve kendilerinin de destekleriyle çok önemli tesislerin yapıldığını belirten Şahin, “Bunlar arasında modern bir kapalı spor salonumuzda bulunuyor. Şu an ilçemizin 2 adet salonu oldu. Yarı olimpik yüzme havuzumuz da yapılıyor. Bu da tamamlandığında yüzme branşını da açacağız. Çok güzel bir stada kavuştuk. Burada atletizm pisti de bulunuyor. Bu nedenle atletizm branşı da bünyemizde olacak. Zaman içinde güreşe de destek vereceğiz. Diğer yandan yerini bizim tahsis ettiğimiz Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezimiz bulunuyor. Burada da binlerce gencimize çeşitli sosyal, sportif ve kültürel alanlarda kurslar veriyor. Buralarda görev yapan Gençlik ve Spor İlçe müdürümüz Osman Şenocak ve Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi Müdürümüz Fatih Hatipoğlu’na teşekkür ediyorum. Orada eğitimcilik yapan, görevlerde bulunanlara teşekkür ediyorum. Kısacası gençlerimiz için imkanları artırıyoruz. Ayrıca zaman içinde derneğimiz bünyesinde futbol dışı başka branşlarda olacak. Çünkü futbolla ilgilenen 3 kulübümüz var. Onların da alt yapılarına sürekli destek olduk. Spor dışında derneğimiz bünyesinde sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerde yürütülecek. Bahsettiğim spor anlayışı içinde sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerde Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz ilçemizde faaliyet gösterecek, etkili olacaktır. Derneğimizin tüzüğü hem amaçları hem de idari yapısı ile çok kapsamlı bir şekilde hazırlandı. Güzel faaliyetler gösterecektir. Gençler bizim geleceğimiz. Bafra Belediyesi olarak onların geleceği için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu amaçla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni kurduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA