Şanlıurfaspor - Giresunspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 5. hafta maçında Şanlıurfaspor, Giresunspor’u kendi sahasında 1-0 mağlup etti.

Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Hüseyin Dağ, “Bilindiği gibi iki gündür göreve geldim. Takımla fazla antrenmana çıkma şansım olmadı. Fiziksel olarak bugün de basın toplantısında da değerli arkadaşlarımız gelmişti onlara da aynı şeyi söylemiştim. Fiziksel olarak zaten bir şey verme gibi bir şeyim yoktu. Sadece mental olarak, zihinsel olarak takımı hazırlamaya çalıştım ve doğru bir kadroyu sahaya sürmek ama sakat olan futbolcularımız var, hazır olmayan futbolcularımız var. 3 değişiklik yaptım 2’sini mecburiyetten yaptım. Yani futbolcuların sakatlıklarından dolayı, ayaklarının nüksetmesinden dolayı sadece Toni Silva’yı taktiksel olarak oyundan aldım. Onun dışında şunu söyleyeyim arkadaşlar bu aldığımız galibiyet küçümsenmesin; neden küçümsenmesin çünkü geçen hafta bu ligin en güçlü olan takımı Göztepeyi 1-0 yenen bir takımı yendik. Evet oynadığımız futbol dört dörtlük mü hayır arkadaşlar bende kabul ediyorum. Mahkum oynadık iç sahamızda olmamıza rağmen geriye çok yaslandık, ileriye topu taşıyamadık bunların futbolun gerçekleri bunları ben de görüyorum ve burada itiraf ediyorum. Bir takım güçsüzse bir takım öne gidemiyorsa haliyle savunmaya çekilir. Bunda da sizden zaman ben burada mazeretlere sığınmıyorum, mazeret aramıyorum bugün de dedim. Zamanla futbolcularımız fiziksel olarak değerleri yükseğe çıktığı zaman haliyle topu da taşıyacak ve desteğe de gidecek ve bu kadar da bu takım geriye yaslanmayacak çünkü Edinho, Cicero bunlar hep forvet oynayan futbolcular Abdulkadir gibi elimizde birçok forvet olmasına rağmen geriye yaslanmaması ve daha hücuma çıkması lazım. Hedefimiz şampiyonluksa özgüvenimizi arttırarak ve antrenman dozajlarını arttırarak inşallah bu seviyeye çıkacağız”dedi.

GİRESUN SPOR CEPHESİ

Düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Giresunspor Teknik Direktörü Sefer Yılmaz ise, “Şanlıurfaspor’u galibiyetinden dolayı tebrik ederim. Onlar 5 haftadır galibiyet özlemini yaşadı. Şanlıurfaspor maça gol ile başladı.

5 haftadır galibiyet gelememe psikolojisiyle o golü savunmaya çalıştılar. İlk yarıda bizden biraz daha üstünlerdi. 2. yarıda biz biraz daha atak yapmaya çalıştık. Golü de bulabilirdik aynı onların attığı gibi kornerli bizde golü bulabilirdik. Son dakikalarda biraz daha baskı ürettik ama açıkçası golü bulamadık üzüntülüyüz. Hakem de bu kadar kolay bir maçı hem oyuncuların, hem teknik adamların herkesin iyi niyetli götürdüğü bir maçı biraz daha iyi yönetmesi lazımdı. 2. yarı birkaç sakatlık oldu. Oyunu ağırlaştırdılar. Oyunun sonuna en fazla 4 dakika ekledi. Hakemlerden biraz daha ciddiyet bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA