Arda Turan mucizesi

Roma deplasmanında sakatlanan Barcelonalı futbolcu Rafinha'nın sezonu kapatması Arda Turan'a büyük bir şans doğurdu.

Arda Turan mucizesi
İspanyol basınının ortaya attığı idda üzerine harekete geçen Barcelona Yönetimi Arda'nın devre arasından önce forma giyebilmesi için FIFA nezninde yaptığı ilk yoklamada olumlu sonuç aldı.

İspanyol Futbol Federasyonu yönetmeliği gereği Barcelona Kulübü'nün Rafinha için bu sezon sakatlık nedeni ile lisansını geri çekmesi halinde O'nun yerine bir oyuncu oynatma hakkı doğabilecek.

Bu durumda Barcelona Yönetimi bu sezon transfer ettiği Arda Turan veya Aleix Vidal'dan sadece birini seçebilecek ve FIFA'nın Ocak ayındaki cezasını beklemeden forma giydirebilecek. Barcelona'nın eski yöneticilerinden Toni Freixa İspanyol basınına yaptığı açıklamada Arda Turan veya Alexi Vidal'dan birinin Ocak ayını beklemeden forma giyme durumunun doğru olduğunu söyledi. Freixa FIFA cezasının sakatlık durumunu kapsamadığına dikkat çekerek Barcelona yönetiminin yapması gereken tek şeyin Federasyonun 124. maddesini işleme koyarak Rafinho'nun lisansını geçici olarak iptal etmek ve onun yerine ya yeni bir transfer yapmak ya da Arda veya Vidal'dan birine forma giydirmek olduğunu belirtti.

Katalan kulübünden edinilen bilgilere göre Rafinha'dan boşalan yere yeni bir transfer yapmak yerine Arda Turan'ın hemen sahaya çıkması planlanıyor. FIFA'dan olumlu haber gelmesi durumunda Arda Turan Barcelona'nın 5. haftada Celta deplasmanında oynayacağı karşılaşmada ilk defa forma giyme şansı olacak.