Beşiktaş'ın Avrupa'da Deplasman Karnesi Zayıf

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk hafta maçında yarın Arnavutluk'un Skenderbeu takımına konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında dış sahada oynadığı maçlarda istediği sonuçları alamadı.

Avrupa kupalarında bugüne dek 89 deplasman maçına çıkan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların 19'unda galip geldi, 16'sında berabere kaldı, 54 mücadele ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

"Kara Kartallar", söz konusu maçlarda rakip fileleri 95 kez havalandırırken, kalesinde ise 166 gol gördü.

- Son 6 maçta bir galibiyet

Beşiktaş, Avrupa kupalarında oynadığı son 6 deplasman maçında sadece bir kez kazandı.

Siyah-beyazlılar, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımı karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetin ardından "Devler Ligi" ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 6 karşılaşmada bir galibiyet, 2 beraberlik ve 3 de yenilgi aldı.

Bu bölümde sadece Sırbistan'ın Partizan takımını 4-0'lık skorla yenen "Kara Kartallar", İngiliz ekipleri Arsenal ve Liverpool'a 1-0, Belçika'nın Club Brugge takımına da 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, İngiltere'nin Tottenham takımıyla 1-1, Yunan temsilcisi Asteras'la da 2-2 berabere kaldı.

- Deplasmandaki en farklı skorlar

Beşiktaş, Avrupa kupalarında dış sahadaki en farklı galibiyetini Bosna Hersek'in Saraybosna, en farklı yenilgisini ise İngiltere'nin Liverpool takımı karşısında aldı.

Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda eşleştiği Bosna Hersek'in Saraybosna takımını 2-2 biten ilk maçın rövanşında deplasmanda 5-0 yendi ve dış sahadaki en farklı galibiyetine imza attı.

"Kara Kartallar" ayrıca, 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Faroe Adaları'nın Vikingur ve Finlandiya'nın HJK Helsinki takımlarını, geçen sezon da Sırbistan'ın Partizan takımını 4-0'lık skorlarla mağlup etti.

Beşiktaş, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde konuk olduğu İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilerek dış sahadaki en farklı mağlubiyetini yaşadı.

Siyah-beyazlılar, 2001-2002 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi grup mücadelelerinde İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0, İspanya'nın Barcelona ekibine ise 5-0'lık skorlarla kaybetti.

"Kara Kartallar" ayrıca, 1977-1978 sezonunda da Kupa Galipleri Kupası 1. turunda Macaristan'ın Diosgyöri takımına 5-0 mağlup oldu.

Kaynak: AA