Akpabıo Açıklaması 'Elazığ Derbisini Büyük Bir Sabırsızlıkla Bekliyorum'

Yeni Malatyaspor’u Nijeryalı futbolcusu George Akpabio, ligin 5. haftasında pazar günü oynanacak Elazığspor derbisini büyük bir sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’da Nijeryalı futbolcusu George Akpabio, bu hafta oynanacak Elazığspor maçı ve kendi performansı hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özellikleriyle Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Emanuel Emenike’ye benzetilen Akpabio, Elazığspor’u yenebilmeleri için taraftarın desteğinin şart olduğunu belirtti.

"ALANYA MAÇINDA ÇOK ŞAŞIRDIM"

Futbolunu geliştirmek ve Yeni Malatyaspor’a katkı sunmak için Türkiye’ye geldiğini söyleyen Akpabio, “Benim için farklı bir heyecan. Türkiye çok büyük ve güzel bir ülke. Şimdilik her şey çok iyi gidiyor. Maçlar için iyi hazırlanıyoruz. Türk futbolu çok hızlı gelişiyor. Artık daha fazla izleniyor ve göz önünde bir lig. Ben de Türkiye de oynayarak, kendimi geliştirmek istiyorum. Buraya gelmeden önce Malatya ile ilgili çok güzel şeyler duydum. Ancak Alanya maçında tribünleri görünce çok şaşırdım. Umarım Elazığ maçında da aynı şey olmaz” şeklinde konuştu.

"ŞEHİR İÇİN NE İFADE ETTİĞİNİ BİZE ANLATTILAR"

Malatya şehrinden ve Yeni Malatyaspor ile ilgili daha önceden bilgi sahibi olduğunu dile getiren George Akpabio, "Malatya, güzel ve gelişmiş bir şehir. Malatyalıların Elazğspor maçlarına derbi gözüyle baktığını biliyorum. Derbiler her zaman büyük ve heyecan vericidir. Ben buraya böyle önemli maçlarda oynamak için geldim. Bu tür maçlarda taraftar daha coşkulu olur. Herkes sizden savaşmanızı bekler. Eğer kazanırsanız sizi daha çok severler. Bu haftaki Elazığ maçını kazanmak istiyoruz. Taraftarımızın bizi yalnız bırakmaması gerek. Elazığ, Malatya’ya çok yakın ama sahada her şey değişir. Elazığ derbisini büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Haftalar ilerledikçe daha iyi oynayan bir takımızı var. Biz yabancı oyuncular için taraftar çok önemli. Umarım Elazığ derbisinde farklı manzarayla karşılaşırız. Bu maçın şehir için ne ifade ettiğini bize anlattılar. Kimse merak etmesin elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA