Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun Açıklaması

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, 2 sezon öncesi sponsorluk desteğinde bulundukları “Yeni Çeltek 1. Amatör Küme Futbol Ligi” 2015-2016 sezon açılışının spor kulüpleri ve genç sporcular için hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Lig’i hafta sonu oynanan Sarıkaya Belediyespor-Yemenoğlu Yozgatspor müsabakası ile başladı.

Sezon açılışı dolayısıyla bir açıklama yapan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, futbolun ruhunu ve temelini oluşturan amatör ligin Yozgat’ta yeni sporcuların yetişmesine vesile olmasını ve centilmenlik atmosferinde gerçekleşmesini diledi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak iki yıl önce Yozgat’ta amatör sporun gelişmesi için sponsorluk sözleşmesi imzalayarak amatörün gelişmesine katkıda bulunduklarını hatırlatan Coşkun, “Yeni Çeltek 1. Amatör Ligi 2015-2016 sezonu oynanan ilk müsabakalarla başladı.

2013 yılında sponsorluk sözleşmesi imzaladığımız amatör sporun o günden sonra sadece sponsoru değil aynı zamanda gönüllüsü olduk” dedi.

Yozgat’ta amatör spor kulüpleri tarihinde ilk defa sponsorluk desteğinde bulunarak bir ilki gerçekleştirmiş olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşadığını ifade eden Coşkun,

“Başta ekonomik ve sosyal yönden olmak üzere, kültür sanattan eğitime gelişmesinde toplumları desteklerseniz sağlıklı bir millet kimliği kendiliğinden ortaya çıkar. Spor bu noktada eğitimin temel taşlarından bir tanesidir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur gerçeğinden hareketle Yozgat gibi Anadolu şehirlerinde amatör spora katkıda bulunmanın gençleri sokaklar yerine sporda buluşturacağı gerçeğini bilerek hareket ettik. Amatör spora resmi olarak sponsorluk desteğinde bulunarak sadece amatör futbolun değil pek çok sporun da gelişmesine katkıda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Sporda alt yapılar desteklenirse genç yetenekler yetişir. Bu bağlamda Yozgat’ta amatör sporun dünü ile bu gününe baktığımızda spor kulüplerinin sayısı arttı, spora gönül veren, birebir içerisinde olan gençlerimiz çoğaldı. Sporun gelişmesinde katkıda bulunan amatör spor temsilcisi gönüllü insanların yanında olmak, bu sevdaya katkıda bulunmak, gençleri spor çatısı altında buluşturma gayemizi yerine getirmenin bu gün haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu vesile ile yeni sezonun Yeni Çeltek 1. Amatör Futbol Ligi başta olmak üzere tüm spor dallarında mücadele eden sporcu kardeşlerimiz için hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA