Efsane Ruhun İzinde Tırmanma Yarışı

Manisa’da spor tutkunları, hayatını çevreye ve doğaya adamış Manisa Tarzanı’ndan ilham alarak Manisa Tarzanı Koşu Yarışması’nda buluştu.

Doğa tutkusunu sporla buluşturan ve Manisa Dağcılık Kulübü’nün kurulmasına öncü olan Manisa Tarzanı, Türkiye’de giderek büyüyen koşu sporuna ilham veriyor. Manisa’da düzenlenen yarışa amatör ve profesyonel 300’ün üzerinde koşucu yarıştı. Red Bull tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen Manisa Tarzanı koşu yarışı Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan koşu, 5 kilometrelik parkur sonucunda Manisa Tarzanı’nın kulübesinde sona erdi. Etkinliğe ayrıca 7 kez Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu olmuş Ahmet Arslan da katıldı.

Yarışma öncesi açıklamalarda bulunan Arslan, Manisa Tarzanı’nın kendisine ilham verdiğini belirterek, "Bu koşu Manisa Tarzan’ı adına yapılıyor. Manisa Tarzanı bilindiği üzere çevreci yönü ve Spil Dağı için çok önemli bir karakter. Biz de burada Manisa Tarzanı adına burada böyle bir koşu yapmanın çok anlamlı olacağını düşünüyoruz. Manisa Tarzanı buradan başlayarak Spil Dağı’nda bulunan kulübesine bir kaç dakikada çıkıyormuş ve dağa ondan hızlı çıkan yokmuş. Biz de ondan esinlenerek böyle bir koşu düzenledik. Yarışmaya milli sporcular yoğun katılım gösterdiler. Bu yarışmacılarımız çok başarılı ve dünya çapında Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil etmiş ve madalya kazanmış sporcularımız var. Rakiplerim çok çetin ve çok zorlu bir mücadele olacak. Yarış 4 bin 600 metre ilk bölümleri düz bir parkurdan oluşuyor. Buraları benim için zor olacak ileride kolaylaşacaktır. Ama burada önemli olan hep beraber yarışmak ve efsane ruhu canlandırmak" diye konuştu.

4.69 kilometrelik parkurda yarışmacılara 30 saniye süre avans tanıyarak sonradan koşuya başlayan Arslan’a yakalanmadan bitiş çizgisine ulaşmayı başaran sporcular koşuyu başarıyla tamamlandı. 5 kilometrelik mesafenin yanında bir de artan rakıma karşı mücadele eden sporcular arasında 18.24’lük derecesiyle Aykut Taşdemir, Manisa Tarzanı koşusunun ilk şampiyonu oldu. Zorlu yarışı Muhammed Can Ağyürek ikinci, Levent Ateş üçüncü bitirdi. 300’ün üzerinde sporcunun Manisa Tarzanı’nın koştuğu rotayı takip ettiği yarışta Duygu Boyan birinci oldu. Esra Şanal ve Zekiye Çelik ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. İlk üçe girmeyi başaran erkek ve kadın yarışmacılara para ödülü dağıtıldı.

Kaynak: İHA