Robben'i de getireceğiz!

Fenerbahçe Yandex Projesi’nin 25 milyon taraftara hitap ettiğini belirten Fenerbahçe Asbaşkanı İsfendiyar Zülfikari, “Taraftar odaklı bir proje. Kimsenin cebinden bir kuruş para çıkmıyor. Başka arama motorlarını kullanmak yerine Fenerbahçe Yandex’i kullanalım. Hedefimiz dünya kulübü olmak” dedi..

Asbaşkan İsfendiyar Zülfikari, FB TV’de yayınlanan ve Turhan Seven'in sunduğu Güncel programına konuk oldu. Fenerbahçe Yandex projesinin konuşulduğu programda ayrıca İstanbul’un çeşitli noktalarında canlı bağlantılar yapıldı ve taraftarların Fenerbahçe Yandex ile ilgili görüşleri alındı ve soruları yanıt buldu.

Programdan Fenerbahçe resmi internet sitesinde aktarılanlar şu şekilde:

Öncelikle projenin önemini anlatan İsfendiyar Zülfikari, “Yandex projesi bir dijital projedir. Biz bunun altyapısını 1.5 2 yıl önce başlattık sosyal medya ile. Dünya kulübü olmak istiyoruz. Taraftarı da yanımıza alıp birlikte hedeflere ulaşmak lazım. Bunun için 25 milyon taraftarı kulübün bir parçası yapmalıyız. Bu proje taraftar projesidir. Taraftar Fenerbahçe Yandex ile ceplerinden bir kuruş çıkmadan kulüplerine destek olabiliyorlar “ dedi.

“Başka bir arama motoru yerine Fenerbahçe Yandex’i kullanalım” diyen İsfendiyar Zülfikari, “Yandex bir arama motorudur. Günlük hayatımızda arama motorlarından çeşitli aramalar yapıyoruz. Taraftarlarımızdan isteğimiz başka bir arama motoru yerine Fenerbahçe Yandex’i indirmeleri ve kullanmaları.” diye konuştu.

FBYandex Browser’ı indirmenin tek başına yeterli olmadığını, Kulübün buradan kazanç sağlayabilmesi için Fenerbahçe Yandex’te arama yapılması gerektiğini söyleyen İsfendiyar Zülfikari, “Sadece Fenerbahçe Yandex’i indirmek yeterli değil, arama yapılmalı. Zaten günlük hayatımızda arama motorlarını kullanıyorduk şimdi sadece Fenerbahçe Yandex’i kullanacağız. Buradan gelecek maddi kaynakla dünya yıldızlarını getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Yandex’i daha fazla kullanmak için tavsiyelerde bulunan İsfendiyar Zülfikari, “Sabahları mesala gazeteleri Fenerahçe Yandex üzerinden okuyabiliriz. Maillerimize Fenerbahçe Yandex üzerinden bakabiliriz. Tüm aramalarımızı buradan gerçekleştirebiliriz. İş yerimizdeki bilgisayarlarda Fenerbahçe Yandex kullanıyor ve ben bir zat denetliyorum” şeklinde konuştu.

Mobil uygulamanın Ekim ayının başında uygulamaya geçeceğini dile getiren İsfendiyar Zülfikari, “ Androidlerde Eylül ortası gibi, mobil telefonlara geçmesi Ekim ayının başı gibi olacak. Fenerbahçe Yandex uygulması Android ve IOS’larda olacak” dedi.

1 milyon kişi günde ortalama 40 arama yaparsa 1 yılın sonunda kulübün kasasına 36 milyon dolar gireceğini ifade eden İsfendiyar Zülfikari, “Bugüne kadar 425 bin kişi Fenerbahçe Yandex uygulamasını indirdi. Her gün 1 milyon kişi 40 arama yaparsa kulübümüz senede 36 milyon dolar kazanacak. Bakın bizim 25 milyon taraftarımız var. Bu bizim projemiz. Cep telefonlarından www.fbyandex.com.tr üzerinden de arama yapılabiliyor. Üst sınır yok. Bu taraftarımızın desteğiyle ilgili. Robben’i istediklerini söyleyecekler bizlerde bunun için çalışacağız. Biz de bu tür oyuncuları buraya getirip, neden Avrupa’da şampiyon olmayalım” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Yandex Projesi ‘nde hiçbir maddi giderin olmadığını kaydeden İsfendiyar Zülfikari, “Taraftarlarımız bize inanıyorlar ve inanılmaz destek var. Kombine satışlarından ve forma satışlarından da bu belli. Dünya kulübü de böyle olmalı zaten. Biz taraftar projesi diyoruz. En önemlisi taraftarın cebinden bir şey almıyoruz. Taraftarı zengin fakir diye ayırmıyoruz. Gerçek anlamda 25 milyon taraftara hitap eden bir proje” diye konuştu.

Fenerbahçe Yandex’in özelliklerinden bahseden İsfendiyar Zülfikari, “Fenerbahçe Yandex tamamen ücretsiz. Hızlı. Ne kadar çok arama yaparsanız kulübümüz o kadar çok gelir elde edecek" ifadelerini kullandı.

“Kulübü tekrardan ayağa kaldırıp, bu projelerle o sürecin (3 Temmuz) yaralarını sarmak istiyoruz” diyen İsfendiyar Zülfikari, “Yarın taraftarlarımızla buluşmaya gidiyoruz. Başkanımız önderliği de bu da çok önemli. Herkes Yandex’lesin, Kulübümüz kazansın” diyerek sözlerini noktaladı.