Kıtesurf Uçurtmaları Gökçeada'yı Renklendirdi

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde düzenlene Kıtesurf yarışları, renkli görüntülere sahne oldu.

Gökceada KiteSurf Chalenge göl geçişi, Kite ekipmanları ile zorlu koşu ve uzun açık deniz geçişi içeren parkurda gerçekleştirildi.

Eşelek köyü sahilinden start alan yarışlara, 4 ülkeden 130 sporcu ve macera sever katıldı.

Mücadelenin deniz bölümü, yarışma emniyeti ile ilgili destek veren Sahil Güvenlik gemisinin yakınında bulunan ilk control noktası olan şamadıra dönüşü ile başladı.

Başarılı bir şekilde dönüşlerini yapan yarışmacılar, aradaki control noktalarını geçerek yarışmanın açık deniz geçişi bölümünden önceki control noktasına geldiler. Burada sadece ilk 20 ye girebilen kite’cılar yarım adanın etrafını da dönen uzun ve zorlu parkura devam edebilme hakkı kazandılar. Bu yıl ki macerayı toplamda 20 sporcu tamamlama başarısı gösterdi. Bu yıl göl etabında ki su seviyesinin düşük olması nedeniyle göl parkurunu koşarak geçmek zorunda kalan yarışmacılar en fazla bu bölümde zorlandıklarını belirttiler.

2015 Çamlıca Gazozuna Kapışalım Gökceada KiteSurf Chalenge yarışmasını, aynı zamanda Gökçeada’da kite öğretmeni de olan Rusya’dan Anton Lutzky kazandı. İkinciliği Romanya’dan Ovidiu Staicu kazanırken yarışmanın sonuna kadar lider pozisyonda bulunan ancak son bölümde ekipmanları ile ilgili sorun yaşayan Uğur İyigün üçüncülük ile yetinmek zorunda kaldı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Gökçeada belediye başkanı Ünal Çetin adına yardımcıları Temel Dağlı, Ertuğrul Eser ve Çamlıca pazarlama direktörü Emine Tutaş verdi.

Kaynak: İHA