Dzemaili ve Pandev'den ilginç rekor!

Galatasaray'dan ayrılan Goran Pandev ile Blerim Dzemaili son dönem dünya futbolunda bir ilki gerçekleştirdi.

Blerim Dzemaili'nin Genoa'ya transferi, ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Galatasaray'ın İsviçreli futbolcusu, kendisi gibi geçen sezon sarı-kırmızılı formayı giyen Goran Pandev'in yanına gitti.

İki futbolcu 2011'de Napoli'de bir araya geldi. Üç sezon boyunca İtalyan ekibinde birlikte forma giyen Pandev ve Dzemaili ardından Türkiye'nin yolunu tuttu. Bir sezon beraber burada top koşturan ikiliden önce Pandev Genoa'ya transfer oldu.

32 yaşındaki golcü oyuncunun ardından Arnavut asıllı İsviçreli arkadaşı da aynı ekip ile el sıkıştı. Böylece Dzemaili-Pandev ikilisi beş yıllık beraberliklerini devam ettirdi, üst üste üçüncü takıma da birlikte transfer oldu. Aynı menajerle çalışmanın da etkisiyle ilginç bir transfer hareketliliğine imza atan oyuncular, son dönem dünya futbolunda ayrı bir konuma erişti.

Ibra-Maxwell'i geride bıraktılar

Goran Pandev ile Blerim Dzemaili'nin hareketliliği akla Zlatan Ibrahimovic ile Maxwell'i getirdi. 2006-2009 arası dönemde Inter'de forma giyen Brezilyalı ve İsveçli futbolcular ardından birlikte Barcelona'ya transfer oldu. İki oyuncu 2012'de Paris Saint Germain'de tekrar bir araya geldi. Ancak Ibrahimovic-Maxwell ikilisi Pandev-Dzemaili gibi üst üste 3 takımda birlikte oynayamadı. Çünkü Ibrahimovic 2010-12 döneminde Milan'da forma giydi.