Anadoluspor Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

Avustralya'da Premier Lig Victoria'da mücadele eden Anadoluspor, Avustralya Futbol Federasyonu Kupası'nda Sydney Olympic'i 31 yenerek çeyrek finale yükseldi

Avustralya'nın alt liglerinden Victoria Premier'de mücadele eden Anadoluspor, Avustralya Futbol Federasyonu Kupası'nda (FFA Cup) Sydney Olympic takımını 3-1 yenerek tarihinde ilk kez çeyrek finale çıktı.

Avustralya Futbol Federasyonu Kupası'nda Türk takımı Anadoluspor (Hume City) ile Sydney Olympic takımları çeyrek finale yükselme maçında karşılaştı.

Broadmeadows Valley Park ABD Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi Anadoluspor, karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren taraftarlarının desteğiyle maç boyunca üstün bir oyun ortaya koydu.

Maçta kanatlarda taşıdığı toplarla etkili olan Anadoluspor, beklediği golü 34. dakikada Jai Ingham'ın ayağından buldu: 1-0.

Aradığı golü bulduktan sonrada rakibi önündeki etkili oyununu sürdüren Anadoluspor, ilk golden 8 dakika sonra bu kez sahneye çıkan Marcus Shoren'in golüyle 2 farklı üstünlüğü yakaladı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında üst üste girdiği net gol pozisyonlarından yararlanamayan Anadoluspor karşısında Sydney Olympic, 63. dakikada Dimtri Hatzimouratis'in golüyle durumu 2-1'e getirdi.

Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Avustralyalı Türklerin davul zurna eşliğinde takımlarına verdiği desteğin de etkisiyle oyundan kopmayan Anadoluspor, maçın başarılı isimlerinden Theo Markelis'in kale sahasındaki düzgün vuruşuyla maçın skorunu ilan etti: 3-1.

FFA Kupası'nda çeyrek finale adını yazdıran ve Premier Lig Victoria'da da final grubuna kalma başarısı gösteren Anadoluspor’un sportif direktörü Ezel Hikmet, AA'ya yaptığı açıklamada hem ligde hem de kupada başarılı olmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Seyirci desteğini "süperdi" diyerek niteleyen Ezel Hikmet, çeyrek final başarısını, "Bizim için büyük bir fırsat, Avustralya'nın ilk 8 takımı arasında olmanın sevincini yaşamak onur verici" sözleriyle değerlendirdi.

Tarihinde ilk kez FFA Kupası'nda çeyrek finale yükselen Anadoluspor, yarı final mücadelesinde kendisi gibi Premier Lig Victoria'da yer alan Oakleigh Cannons takımıyla karşılaşacak.

Kaynak: AA