Muş 1. Amatör Ligi Kuraları Çekildi

Muş 1. Amatör Ligi 2015-2016 fikstür çekimi gerçekleştirildi.

Muş Esnaf Sanatkârlar Odası salonunda gerçekleştirilen fikstür çekimine Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Turhan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Yardımcısı Faruk Polat, Muş Spor Şube Müdürü Hamdullah Kardaş, Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Spor Ajanı Aytaç Kenyalı ve kulüp yöneticileri katıldı.

Fikstür çekimi öncesinde geçen sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Kemal Turhan, önümüzdeki sezon ile ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi. Turhan, “Muş ilimizde 14 takım mücadele edecektir. İki grup halinde maçlar Muş’ta sentetik ve çim olmak üzere iki sahada oynanacak. İlçelerimizdeki sahalar hepsi şuan hazır durumdalar. Sadece ilimizde yaptığımız çim sahamızda inşallah yeni sezona yetişir. Muş 1. Amatör ligi 12-13 Eylül’de başlayacak. Sahaya sadece giriş kartı olanlar girebilecek. Kulüp başkaları bu hususta sahaya giremeyecek. Herhangi bir takım ceza alırsa tertip komitesinin belirleyeceği sahada oynayacaktır. Şampiyonluktan kopan takımlar sahaya çıkmıyor. Bizim buradaki amacımız gençlere sahaya sürmek, futbol oynattırmak. Kötü alışkanlıklar uzak tutmak. O yüzden siz kulüp yöneticilerimden istediğimiz gençlere yönelmenizdir. Temennim odur inşallah centilmence bir sezon olur. Tüm kulüplerimize Başarlar dilerim “dedi.

Kulüp yöneticilerinin de sıkıntılarını dile getirdikleri konuşmaların ardından 2015-2016 Muş 1. Amatör Ligi kura çekimi gerçekleştirildi.

Eylül ayının ikinci haftasında başlayacak olan 1. Amatör Lig maçları sonunda iki grup birincileri tek maç yaparak Bölgesel Amatör Lig (BAL ) ligine çıkacak takım belli olacak.

2015-2016 Muş 1. Amatör Ligi iki grupta mücadele eden takımlar;

Grup A:

Muşspor, Muratspor , Kırköyspor , Öz Hasköy Spor, Menderes Spor , Yıldırımspor ve Korkutspor .

Grup B:

Hasköy Yıldız Spor, Zafer Spor, Gençlerbirliği, Sungu Spor, Muş 1917, İdmanyurdu ve 1071 Malazgirt Spor.

Kaynak: İHA