Bilecikspor'u Güzel Günler Bekliyor

Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, 2015-2016 sezon açılışı için İnegöspor, Eskişehirspor veya Sakaryaspor ile bir dostluk maçı yapabileceklerini belirtti.

Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele eden Bilecik Başkanı İsmail Cinoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonunu görkemli bir açılış yapılacaklarını söyledi.

Sezon açılışına güzel bir takım davet etmeyi planladıklarını belirten Cinoğlu, “Bu İnegölspor olabilir, Eskişehirspor olabilir, Sakaryaspor olabilir. Böyle bir arayışlarımız olacak. Sezon açılışını Bilecik’te halkımızla beraber bir kurban keserek, futbolcuların tanıtımı yapılarak yapmaya çalışacağım. Ama çok söz vermiyorum. Çünkü gerçekten etraflı bir iş. O kadar karamsar bakıyorum ki, bir ses düzeni kurabilir miyiz onu da bilmiyorum. Stadın hali ortada oturacak yeri yok” dedi.

“BİLECİKSPOR GECESİ YAPACAĞIZ”

Bilecikspor için 3. Lig’de oynadığı dönemlerde yapılan geceler gibi bir gece yapmayı planladıklarını belirten Cinoğlu, “Bütün dostlarıma, iş adamı arkadaşlarıma, esnafa ve basında da bunu mutlaka ısrarla Vadi Parkta diye düşündüğümüz Bilecikspor sezon öncesi gecemiz olacak. Yaz spor okulumuzun bu sene biliyorsunuz ilk defa yaz spor okulu açtık. Çocuktaki gruplarımızda Fatih Savak hocamızla beraber bir hizmet verdik. Önemli olan ailelere girmek dedik. Güzel bir mekanda istişarelerimizde alan olarak yeni bir mekan burada bir Bilecikspor gecesi yapacağız, burada sertifika törenimiz olacak. Bürokratlarımız tarafında futbolculara sertifika verilecek. Yeni sezonda giyeceğimiz formalar tanıtılacak. Ve birlik beraberlik olarak Bilecikspor’da ne yapılmak istendiğini buradaki insanlara sesli olarak anlatmaya çalışacağız” dedi.

“BİLECİKSPOR STOR AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Bilecikspor taraftarının alışveriş yapabilecekleri bir stor düşündüklerini belirten Cinoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

“Geçen sene bu takımı aldığımızda giyecek formamız yoktu. Çocuklar dedi ki, Yenipazar’a deplasmana gideceğiz "Arabamız var mı?" diye soruyorlar, diyorum ki "Yok". Abi "formamız var mı?" diyorlar diyorum ’"Yok". Bu durumda “Ne yapacağız abi” diye sorduklarında ben de onlara önümüzde 24 saatimiz var dedim ve 24 saat içinde her şeyi ayarladım. Kulübü açacağız dedim açtık, ligi bitireceğiz dedik bitirdik. Stor dedik onu da yapacağız. Çocuk kulübü ve Gençlik kulübü çalışmalarımız ise Eylül ayında hayata geçiyor. Her ailede Bilecikspor’un bir kalemi olmak şartıyla kulüpler tamamen Bilecikspor tarafından finans edilecek. Mükemmel bir Bilecikspor geliyor. Ucundan sadece bir destek.”

“ALT YAPI ÇOK ÖNEMLİ İLK ADIMLARINI ATTIK”

Kulübün 3. Lig’den düştükten sonra ne bir alt yapısı, ne bir kapısı, ne bir çivisi, ne kalemi, ne kitabı hiçbir şeyi kalmadığı ifade eden Cinoğlu, “Bu sene yavaş toparlanmaya başlıyoruz. 9 senedir açılmayan kulüp binasını açarak tadilat yaptırdık ve oturacak bir yerimiz oldu. Bu sene Fatih hocamın ile çocuklara alt yapı oluşturarak çalışmalara başladık. Bu sene U17’yi kurmak istiyorum. Onunla ilgili girişimlerimiz var ama o kadar yeni bir kulüp yeni bir süreç içindeyiz ki bakamıyoruz. Kendi oynayacak kulübümüz henüz hazır değil. Ama U17’yi başlatmayı düşünüyorum. Aslında tesisle ilgili sıkıntılar var. Arkada ne olduğu belli olmayan adına sentetik dedikleri tarla halıları bozulmuş bir yer, günah. Burası il olduğu için bunlar biraz daha geriye atılıyor ama şuanda eski sahamız vadi projesinde İstasyondaki Bilecikspor tesisi, kapalı spor salonu ve Bilecikspor’a ait saha olmak şartıyla. Sayın rektörümüz bize dedi ki, Bilecik Üniversitesinde şube açmak şartıyla tesislerimizin hepsinden koşulsuz faydalanacaksınız dedi.

Tesisi Bilecikspor’a vermezlerse maçlarımızı üniversitenin FIFA onaylı müthiş bir saha da idmanlarımızı ve maçlarımızı orada oynayabiliriz” dedi.

“OSMANELİ’NDE BİR KAYNAŞMA YEMEĞİ DÜŞÜNÜYORUM”

Ligin 2’inci haftasında oynayacakları 1308 Osmaneli Belediyespor maçı öncesi takımlar arası bir kaynaşma yemeği tertip etmeyi düşündüğü söyleyen Cinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti.

“Geçen sene Osmaneli’nde bazı olaylar olmuştu. Osmanelispor’un müthiş bir başkanı var. Münür Şahin her zaman önünde saygıyla eğilirim çok sevdiğim bir abim. Bundan 1 ay önce bir talepte bulundum ve 3 tane futbolcu aldım. Artık bize ilgilerinin, bizim onlara ilgimiz bizi kırmadılar. Ben geçen sene kendimizde ve arkadaşlarımızda da hata arıyorum, sistemde arıyorum. Hepsi birbirini tetikledi. Oynanmayacak sahaya maç verildi.

Güvenlik tamam dendi. Herkes buradan üstüne düşenden ders çıkardı. Burada ders çıkarıldı ama acı bir tecrübe oldu. Bunu aynı zamanda ikinci hafta gelmeden önce basınla beraber Osmaneli Belediyespor’un Bilecikspor’a katkısını net vuruşlarla bunun tamamen bir dostluk olduğunu bir daha böyle şeyler yaşanmayacağını en iyi şekilde güvenli ve ultra şeklinde Osmaneli takımlarını ağırlayacağıma söz veriyorum. Burada bir olay olduğu anda ben kim olursa olsun taraftar da olsa, kendi arkadaşlarım da olsa tepkiyi ilk önce ben veririm. Çünkü uzatmanın bir anlamı yok o bizim ilçemizdir. Bilecikspor her türlü haksızlık da olsa yanlış da olsa ağabey kulüptür. Kol kanat gelmek zorundadır. Bunun hataları küçüklük büyüklüktür, büyüklük küçüklüktür. Ama bu sistem kendini çözmesi gerekir.”

Kaynak: İHA