Belözoğlu Açıklaması 'Fiziksel Olarak Hazır Değilim'

Medipol Başakşehir’in tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu, dün oynanan AZ Alkmaar mücadelesi ile birlikte Avrupa kupalarında en çok forma giyen Türk oyuncu rekoruna ortak oldu. Deneyimli oyuncu, Avrupa’da daha çok forma giymek istediğini belirtirken, fiziksel olarak da yeni sezona hazır olmadığını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş müsabakasında sahasında Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile karşılaşan Medipol Başakşehir, 2-0 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında rakibine 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Avrupa defterini kapatan turuncu-lacivertli ekip, karşılaşma sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Medipol Başakşehir’in Fenerbahçe’den kadrosuna kattığı tecrübeli oyuncu Emre Belözoğlu, AZ Alkmaar karşılaşmasıyla 101. Avrupa kupası maçına çıktı. Bu alanda Galatasaray’ın efsane oyuncusu ve kaptanı Bülent Korkmaz’ı yakalayan Belözoğlu, 1 Avrupa kupası maçına daha çıkması halinde rekoru elde edecek. Belözoğlu ve Bülent’in ardından Avrupa’da en çok forma giyen isimler 94 maçla Hakan Şükür ve 87 maçla da Arif Erdem.

"REKOR ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL"

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, Avrupa’da daha çok oynamak istediğini söyledi.

Belözoğlu, "Bunun için mutluyum. Daha çok maçta oynamak isterdim ama bu sezon için Avrupa defterini kapattık. Kısmetsiz bir maç oldu. İnşallah önümüzdeki senede Avrupa Kupaları’na katılırız. Benim için bu rekoru elde etmem çok önemli değil. Yıllarca bu seviyede oynadığım için normal diye düşünüyorum" dedi.

"TOPARLANMAMIZ LAZIM"

AZ Alkmaar ile oynadıkları rövanş karşılaşmasını da değerlendiren Emre, "Çok iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Oyunun belirli bölümlerinde iyi oynadık, belirli bölümlerinde çoğunlukta dağınıktık. Toparlanmamız lazım. Sezon öncesi bizim için bir uyarı olduğunu düşünüyorum. Lige inşallah iyi başlarız. Hedefimiz yine Avrupa Kupaları’na katılmak" şeklinde konuştu.

Fiziksel olarak hazır olmadığını ifade eden deneyimli oyuncu sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümde hazır olmak için yeterli süre olduğunu düşünüyorum. Bunun için çalışmaya devam edeceğim."

Kaynak: İHA