Gümüşhane Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında, Valilik Toplantı Salonundaki toplantıya, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, ilgili kurum müdürleri, kulüp temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Gümüşhanespor, 2. Lig 2. Grup'ta mücadele eden bayan voleybol takımı Gümüşhane Gençlerbirliği, erkek voleybol takımı Gümüşhane Torul Gençlik,  Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Türk Telekomspor ve Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Gümüşhane Gençlerbirliği'nin, 2015-2016 sezonunda sahalarında oynayacakları müsabakalarda ve diğer sportif etkinliklerde alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü.

Yeni sezonda takımlara başarı dileyen Yavuz, "Takımlarımıza üzücü olayların yaşanmadığı bir sezon diliyorum. Futbol, voleybol ve basketbolda iyi bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum" dedi.

Yavuz, kentte spora yatkınlık bakımından çok güzel bir potansiyel olduğunu belirterek, altyapı kapasitesinin de bu potansiyele uygun olarak artırılması gerektiğini vurguladı.

Gümüşhane Yenişehir Stadı'nın gerek konum, gerekse kapasite anlamında yeterli olmadığını dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:

"Şehrimize yakışır, modern, kapasitesi yüksek yeni bir alan için arayışlarımız devam ediyor. İlle de 'il merkezinde olacak' diye bir kural yok. Artık ulaşılamayan hiçbir yerimiz yok. Bunun için de şehrin dışında daha uygun ortamlarda, daha iyi bir futbol sahası gündeme gelecek."

Yavuz, Spor Köyü Projeleri bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Sporun, spor yapana, taraftarına ve sevenlerine de faydası vardır ama şehrine de fayda sağlamalı. 1. ve 2. Lig'de ülke gündemine oturmak istiyorsak, bu düşük kapasiteli salonlarla olmaz. 2, 3 bin kişilik salonlarımız olsa elimiz çok daha rahat olur. Spor Köyü Projemizi bu minvalden hareketle gündeme getirdik. Yer sorununu da çözdük sayılır. Orman ve Su İşleri Bakanlığının, spor köyü yapılması şartıyla tahsisini bekliyoruz. Hem proje içeriğini hem de detaylarını kapsamlı şekilde kamuoyuna açıklayacağız."

Kaynak: AA