Şampiyonluk Mücadelesinde Dostluk Kazandı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Bilgi Evleri 6’ncı Futbol Turnuvası’nda kazanan dostluk oldu.

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri 6’ncı Futbol Turnuvası’nda her yıl olduğu gibi bu yılda, sahaya damgasını vuran Fair play ruhu oldu. Turnuvanın ilk karşılaşmaları çekilen kura sonucu, Sümer - Yenidoğan, Beştelsiz- Seyitnizam ve Merkezefendi - Yeşiltepe Bilgi Evleri arasında oynandı. Veliefendi Bilgi Evi ise bay geçerek direk yarı finalden turnuvaya dahil oldu. Tüm maçların Zeytinburnu Belediyesi Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde yapıldığı turnuvada, Sümer Bilgi Evi, Yenidoğan Bilgi Evi’ni 10’a 3’lük skorla mağlup ederken, Seyitnizam Bilgi Evi Beştelsiz Bilgi Evini 3-1 lik skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Turnuvanın ikinci gününde karşı karşıya gelen Merkezefendi ve Yeşiltepe Bilgi Evleri’nden ise 2-1’lik skorla galip gelen Merkezefendi Bilgi Evi adını yarı finale yazdırdı.

Yarı final mücadelelerinde turnuvanın favori ekibi Seyitnizam Bilgi Evi Sümer Bilgi Evi’ni 6-2 ’lik skorla mağlup ederken, Merkezefendi Bilgi Evi Veliefendi Bilgi Evi’ni 8-0 lık skorla farklı bir şekilde mağlup ederek finale adını yazdırdı.Finale çıkan Merkezefendi ve Seyitnizam Bilgi Evleri maçında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği, karşılaşmada Merkezefendi Bilgi Evi, Seyitnizam Bilgi Evi’ni 3-0 yenerek, şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veli Koç ve Bilgi Evleri Koordinatörü Necmettin Işık’ın izlediği karşılaşmada, üyeler tribünlerde her iki takıma tam destek ve moral verdi. Bilgi Evleri üyeleri, hazırladıkları birbirinden gösterişli pankartlarla final maçına ayrı bir renk kattı.

Başkan Aydın, turnuvaya katılan bütün futbolcuları teker teker öperek tebrik etti. Aydın, yaptığı konuşmada, Zeytinburnu’nun aydınlık yarınlarına ışık tutacak gençleri tebrik ettiğini, ülkemizin geleceğine yön verecek gençlerin ahlaklı, sportif ve çalışkan olması yolunda elden gelen tüm imkanların kullanılacağını söyledi.

Kaynak: İHA