Vanlı Haltercilerden Büyük Başarı

Türkiye Halter Federasyonu tarafından Isparta’da düzenlenen “Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası”na katılan Vanlı sporcularından Adem Sayın Türkiye ikincisi, Şevket Kardaş ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Halter Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve Isparta’da 4 gün süren müsabakalara 36 ilden 248 erkek ve 101 bayan olmak üzere toplam 349 sporcu katıldı.

Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’na 5 sporcu ile katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcularından 77 kiloda Adem Sayın koparmada 123, silkmede 140 toplamda ise 263 kilo kaldırarak büyük erkekler kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, 62 kiloda yarışan Şevket Kardaş ise koparmada 112, silkmede 134 toplamda ise 246 kilo kaldırarak büyük erkekler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Ödül töreni sonrası açıklama yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç, “Federasyonumuz tarafından 36 ilden toplam 349 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’na bizler 5 sporcu ile katıldık. Büyük erkekler kategorisinde sporcularımızdan Adem Sayın 263 kilo kaldırarak Türkiye ikincisi, Şevket Kardaş ise 246 kilo kaldırarak Türkiye üçüncüsü oldu. 349 sporcunun birbirleri ile kıyasıya yarıştığı bu müsabakalarda ilimiz adına en güzel başarılara imza atan sporcularımızı yürekten kutluyoruz. Hedeflerimiz böyle güzel ve başarılı dereceler elde ederek ilimizden milli takım kadrolarına daha çok sporcu kazandırmaktır. Vanlı sporcularımız ilimiz adına yurtiçi ve yurtdışı birçok müsabakalarda en güzel başarılara imza atmayı başarmışlardır. Kazanmış oldukları başarılarılardan dolayı şu an Türkiye Halter Milli Takım kampında iki sporcumuz yer almaktadır. Buradan bütün sporcularımızı tekrardan kutluyor, İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a da bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Isparta’da yapılan Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda Van adına yarışan ve büyük erkekler kategorisinde toplamda 263 kilo kaldırarak Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi olan Adem Sayın ise, “Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’na 5 arkadaşımız ile katıldık. Bu şampiyonada başarılı sonuçlar elde ederek bir gümüş ve bir bronz madalya kazandık. Hedefim daha çok çalışarak inşallah ilimizi ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmektir. Halter Van’da artık her geçen gün sevilen bir spor haline geldi. Katıldığımız her müsabakalardan mutlaka şampiyonluklar ve madalyalar kazanıyoruz. Bugün burada yarışan bütün sporcu arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Bizlere her zaman destek veren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a ve Milli Halter Antrenörümüz Cihan Ertunç’a da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA