Avrupalı Fenerbahçe

Fenerbahçe, Yunanistan temsilcisi Atromitos'u 1-0'ın rövanşsında, sahasında 3-0 yendi ve adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdıran taraf oldu.

Avrupalı Fenerbahçe
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında, Yunanistan ekibi Atromitos ile karşılaştı. İlk maçı deplasmanda Van Persie'nin son dakika golüyle 1-0 kazanan sarı-lacivertliler, Kadköy Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki rövanşta tur biletini farklı skorla aldı. Caner Erkin ve Fernandao'nun 2 golüyle Atromitos'u 3-0 yenen Fenerbahçe, adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırmayı başardı. Kanarya'nın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini belirleyecek kura çekimi yarın Monaco'daki Grimaldi Forum'da TSİ 14.00'te yapılacak.

KADIKÖY'DE GOL ŞOV ERKEN BAŞLADI!

Taraftarının da desteğiyle maça hızlı başlayan ve ilk dakikadan itibaren oyundaki üstünlüğünü rakibine hissettiren Fenerbahçe, karşılaşmadaki ilk tehlikeli atağında, 7. dakikada Fernandao'nun golüyle öne geçti.

CANER ERKİN DİREĞE TAKILDI
Golden sonra da zaman zaman düşen temposuna rağmen maçın kontrolü bırakmayan sarı-lacivertliler, özellikle ilk yarının son bölümünde ikinci gol için baskısını arttırdı. Devrenin uzatma dakikalarında Caner Erkin'le bir topu direkten dönen Fenerbahçe, soyunma odasına
1-0 önde girdi.

CANER VE BU KEZ TOP AĞLARDA!
Fenerbahçe, ikinci yarıda bıraktığı yerden devam etti. Sarı-lacivertliler 59. dakikada Atromitos karşısında Caner Erkin'in vuruşunda kaleci Gorbunov'un kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçti. Sol kanattan Caner'in yerden kestiği orta Nani'yi geçerek kaleci Gorbunov'un ayağına çarptı ve ağlara gitti: 2-0.

VOLKAN ŞEN OYUNA GİRDİ FARK 3 OLDU
Yeni transfer Volkan Şen, 77'de Mehmet Topal'ın yerine oyuna girdi, 78'de topla ilk buluşmasında Fernandao'ya müthiş bir asist yaptı. Fenerbahçe formasıyla Kadıköy'deki ilk maçına çıkan Volkan Şen, Bursaspor'dan eski takım arkadaşı Fernandao'ya adrese teslim bir orta kesti. Brezilyalı golcü de etkili bir kafa vuruşuyla topu filelere göndermeyi başardı. Fernandao kendisinin 2, takımının 3. golünü attı.

Fenerbahçe: 3 Atromitos: 0

CANLI ANLATIM

M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Gelişen Atromitos atağında Usero'nun ceza alanı dışından kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti.
90'Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.
89'Atromitos, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Umbides'in ceza alanına ortasında savunmamız topu karşıladı.
88'Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ön direğe ortasında Fernandao'nun kafa vuruşu az farkla dışarıya gitti ama aynı anda ofsayt bayrağı kalktı.
87'Nani'nin pasında sağ kanatta son çizgi yakınlarında topu kontrol etmek Fernandao başarılı olamadı ve top auta gitti.
86'Sarı lacivertli ekibimizde Josef de Souza sarı kart gördü.
85'Kullandığımız serbest vuruşun ardından Caner topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.
84'Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Nani, Kivrakidis'in sert darbesiyle yerde kaldı ve Kivrakidis sarı kart gördü.
81'Atromitos'ta Mariano Bittolo'nun yerine Alexandros Kouro oyunda.
80'Fernandao, golden sonra Volkan Şen'i tribünlere alkışlattırdı.
79'Sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına artık sadece 11 dakika uzaklıkta...
78'Volkan Şen oyuna girer girmez sağ kanatta topla buluştu ve kale sahası içine sol direğe doğru ortasını yaptı ve Fernandao, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
78'GOL! GOL! GOL! Jose Fernandao

75'DİREK! Ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına giren Fernandao, pasını Nani'ye verdi. Nani, döndü vurdu ama top direkten döndü.
74'Bu kez sol kanattan gelişen Atromitos atağında Usero'nun ceza alanına ortasında Volkan topun sahibi oldu.
73'Gelişen Atromitos atağında Umbides'in ceza alanına ortasında savunmada Kjaer topu uzaklaştırdı.
72'Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %56'ya %44 üstünlüğü bulunuyor.
71'Bu arada Mehmet Topal bir sakatlık geçirdi ve yapılan tedavisinin ardından oyuna devam ediyor.
70'Bu arada UEFA'nın Fenerbahçe'nin 2. golünü Caner Erkin'e yazdığını hatırlatalım.
69'Gelişen atağımızda Meireles'in uzak mesafeden kaleye şutunda top auta gitti.
68'Fenerbahçe'de Robin van Persie ve Diego Ribas oyundan çıkarlarken Alper Potuk ve Raul Meireles oyunda.
67'Sarı lacivertli temsilcimizde Caner Erkin, Marcelinho'ya sert bir faul yaptı sarı kart gördü.
66'Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yer alan sarı lacivertli taraftarlar büyük coşku yaşıyor.
65'Fenerbahçe'de birazdan oyuncu değişiklikleri olacak.
63'Kullanılan serbest vuruşta Van Persie'nin doğrudan kaleye göndermek istediği top savunma engeline takıldı.
62'Atromitos takımında Fernando Godoy ve Pitu oyundan çıkarken Panagiotis Ballas ve Anthony Le Tallec oyunda.
61'Etkili gelişen atağımızda Diego, ceza yayının hemen dışından kaleye şutunu çekeceği anda yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
60'Fenerbahçe, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında farkı 2'ye çıkardı. Atromitos'un turu geçebilmesi için en az 3 gol bulması gerekiyor.
59'Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in kale sahasına yerden sert ortasında kaleci Gorbunov, topu ayaklarıyla uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına gönderdi.
59'GOL! GOL GOL! Andrey Gorbunov (k.k)
58'Fenerbahçe'de Diego'nun ceza alanı dışından kaleye etkili şutunda kaleci topu ayaklarıyla çıkardı.
57'Sol kanadı daha etkili kullanıyoruz. Caner'in köşe gönderi yakınlarından ortasında savunma topu karşıladı.
56'Yine sol kanattan gelişen atağımızda Diego'nun ceza alanına etkili ortasında Josef kafa vuruşuna hazırlandı ama savunma daha önce müdahalede bulundu.
55'Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına ortasında Van Persie topu kontrol edip ceza yayındaki Diego'ya pasını verdi. Diego'nun kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti.
54'Atromitos takımı aynı dakika içinde hem sağ kanattan hem de sol kanattan ceza alanına orta gönderdi ama iki pozisyonda da top bütün oyuncuları aştı.
53'Bir başka atağımızda Caner'in ceza alanı dışı sol çaprazından şutunda top üstten dışarıya gitti.
52'Etkili paslarla rakip ceza alanı ön bölümüne kadar gittik ama Josef'in ceza alanına akıllıca ara pasında son anda araya savunma girdi.
51'Fenerbahçeli oyuncular orta alanda top çeviriyor. İkinci yarı biraz düşük tempoyla başladı.
50'Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Caner'in ceza alanına ortasında kale sahası içinde Mehmet Topal rakibine faul yaptı.
49'Önemli bir pozisyon yakaladık ama Josef'in sol çaprazdan ceza alanına giren Nani'ye pasında Nani topu kontrol etti ama tam şut çekeceği anda savunma araya girdi.
48'Sol kanattan atağa kalkmaya hazırlanan Atromitos'ta topla buluşan Marcelinho, Şener'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
47'Orta alanda gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Fernandao, rakibine faul yaptı.
46'Karşılaşmanın ikinci yarısı Atromitoslu oyuncuların vuruşuyla başladı.45' Hakem Ivan Bebek'in düdüğüyle ilk yarı sarı-lacivertli temsilcimizin 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45' İlk yarının son anlarında 2. gole çok yaklaşıyoruz ! Diego'nun pasıyla sol çapraz topla buluşan Caner Erkin ceza sahası içine girmeden sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak top üst direğe çarparak oyun alanının dışına gidiyor.

45' İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

45' Diego'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Simon Kjaer kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Andrei Gorbunov'un üzerine gidiyor.

44' Sol çaprazdan ceza alanı içine giren Nani vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andrei Gorbunov soluna giden topu kornere çelmeyi başarıyor.

41' Nani'nin pasıyla topla buluşan Diego ceza alanı hemen dışından vuruşunu yapıyor ancak top kaleyi bulmuyor.

39' Rakip yarı alanda topu önüne çok iyi alan Robin Van Persie topla birlikte ilerledikten sonra sağ tarafından ceza sahası içine yönelen arkadaşı Şener Özbayraklı'yı görüyor. Şener, arka direkte uygun durumda bulunan Fernandao'ya doğru ortasını yapıyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

34' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmamızın uzaklaştırdığı topu Marcelinho bekletmeden ceza sahası içine gönderiyor. Altıpas içinde Stefano Napoleoni topla buluşuyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

33' Hafif sol çaprazda topla buluşan Robin Van Persie sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

30' Kyriakos Kivrakidis'in sert faulu sonrasında Mehmet Topal sol taç çizgisi yakınlarında yerde kalıyor ve tedavisi için oyun durmuş durumda.

26' Sarı-lacivertli ekibimiz sağ kanattan kazandığı korneri Caner Erkin ile kullanıyor. Caner'in ön direğe ortasında Fernandao topu kafayla altıpas içine indiriyor. O bölümde Abdoulaye Ba'dan önce Nikos Lazaridis son anda topu bir kez daha kornere gönderiyor.

23' Sol kanatta rakibinden topu çalan Caner Erkin ceza alanı içine hareketlenen Fernandao'ya pasını aktarıyor ancak top Fernandao'nun önünden geçerek taca çıkıyor.

22' Topun rakibinden çıktığı için itirazlarda bulunan Nani, hakem Ivan Bebek'ten sarı kart görüyor.

20' Sebastian Pitu'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Javier Umbides bekletmeden ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak savunmamızda Abdoulaye Ba topu karşılayan isim oluyor.

17' Caner Erkin'in sol çaprazdan ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza alanı sağ çaprazında Diego'ya geliyor. Diego, bekletmeden sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.

14' Atromitos, Javier Umbides ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Javier Umbides'in ortasında top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

13' Ceza alanı sol çaprazında rakibinden sıyrılan Marcelinho yerden şutunu çekiyor ancak Simon Kjaer'den seken top kornere çıkıyor.

13' Orta sahanın tam ortasında Simon Kjaer, Marcelinho'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

12' Atromitos, sol kanattan kazandığı köşe vuruşunu Sebastian Pitu ile kullanıyor. Pitu'nun ortasında altıpas önünde Simon Kjaer kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

11' Mariano Bittolo'nun sol kanattan ortasında Şener Özbayraklı'ya çarpan top kornere çıkıyor.

9' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Javier Umbides kullanıyor. Umbides'in ortasında Simon Kjaer kafayla topu karşılıyor.

7' Golün asistini Şener Özbayraklı yapıyor.

7' GOOOLL! Temsilcimiz Fenerbahçe, Fernandao'nun golüyle maçta öne geçiyor. Diego'nun güzel pasıyla sağ kanattan atağa katılan Şener Özbayraklı ön direğe doğru ortasını yapıyor. O bölüme çok iyi hareketlenen Fernandao, kaleci Andrei Gorbunov'dan önce dokunarak topu filelerle buluşturuyor.

6' Sağ çaprazda topla buluşmak isteyen Stefano Napoleoni için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

3' Sağ kanatta topla buluşan Fernandao ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top Nani'nin üzerinden aşıyor ve atak sonuçsuz kalıyor.

1' Hakem Ivan Bebek'in düdüğüyle karşılaşma başlıyor.

FENERBAHÇE:
Volkan - Şener, Kjaer, Ba, Caner - Mehmet Topal, Josef - Nani, Diego, van Persie - Fernandao

ATROMITOS: Gorbunov, Kivrakidis, Fitanidis, Lazaridis, Bittolo, Umbides, Usero, Godoy, Marcelinho, Pitu, Napoleoni.