Haliç, Su Sporlarında Dünyanın Merkezi Oluyor

Haliç’i dünya çapında su sporları merkezi haline getirecek olan projeyi hayata geçiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

Eyüp Belediyesi önemli ve farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Başkan Remzi Aydın’ın üzerinde hassasiyetle durduğu çalışmalardan biri de Haliç’in su sporlarında dünyanın merkezi haline getirilmesi. Bu kapsamda Bahariye Yelken Kulübü, Haliç kıyısındaki mekanında faaliyete başladı.

Şimdilik dragon, yelken ve kürek branşlarında eğitime başlayan merkeze devam edip yelken açan 500 öğrenci var.

500 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

İsmini, kurucu vakfın da bünyesinde olduğu Bahariye Mevlevihanesi’nden alan Bahariye Yelken Kulübü’nde gençlere su sporları eğitimi veriliyor. Kulübün yakın vadedeki planı, profesyonel katılımcılarla yelken festivali düzenlemek. Uzun vadede ise kulüpten profesyonel yarışçılar yetiştirerek, Haliç’i dünyanın su sporları merkezi haline getirmek. Şu an için dragon, yelken ve kürek branşlarında eğitime başlayan merkeze devam edip yelken açan 500 öğrenci var.

“BU BENİM ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”

Kulüp hakkında bilgiler veren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Vizyon projelerinden biri olan kulübün Altın Boynuz’da kurulmasının sebebi, Haliç ideal bir kürek pisti. Rüzgar yok. Kapalı ve güvenli bir alan. Dünya üzerindeki nadir doğal pistlerden biri. Aranıp da bulunamayan bir yer yani. Biz bu potansiyelin kullanılmasını istiyoruz. Burayı tamamen bir su sporları merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu benim çocukluk hayalimdi” şeklinde konuştu.

“ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR”

Zeka, güç ve strateji isteyen bu spor dalının, ciddi bir istihdam alanı olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, “Biz ‘10-20 yaş arasında spor yapmayan kimse kalmasın’ sloganıyla yola çıkmıştık. En geniş segmentte spor yaptırmayı amaçladık. Bu faaliyet de amacımıza ulaşmadaki önemli adımlarımızdan biri. Verilen eğitim, bu alandaki istihdam açığına da çare olacak. Milli takımlarda görev yapmış tecrübeli beş antrenör eşliğinde devam eden çalışmalar hava şartlarında olağanüstü bir durum olmadığı takdirde yılın her mevsimi devam edecek. Kulüpte ayrıca Eyüp’te oturan ve Eyüp Belediyesi Gençlik Merkezi’ne kayıtlı gençler ücretsiz eğitim alıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA