68 Yaşındaki Dünya Şampiyonu, Eski Günlerdeki Gibi

14 yıllık güreş hayatını 33 yaşında tamamlayan eski Dünya Güreş Şampiyonu Ali Rıza Alan (68), formunu önce spora, sonrada tarlada çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Alan, “’Ben dünya şampiyonuyum, devletimiz bize maaş veriyor’ diyerek bir köşeye çekilmeyi tercih etmedim” dedi.

Tokat merkeze bağlı Kemalpaşa köyünde yaşayan 6 çocuk babası Ali Rıza Alan, 1970 yılında Kanada’da yapılan dünya şampiyonasında 52 kiloda serbest stilde dünya şampiyonu oldu. 14 yıllık güreş hayatı boyunca 64 madalyanın yanı sıra birçok kupa kazanan Alan, güreş antrenörlüğü yapmasının ardından emekli olduktan sonra da köyünde çiftçilik yapmaya devam etti. Eşi Meliha Alan’ın destekleri ile sıcak havaya rağmen şeftali toplayarak hale götüren Alan, bu durumundan şikayetçi değil. “’Ben dünya şampiyonuyum, devletimiz bize maaş veriyor’ diyerek bir köşeye çekilmeyi tercih etmedim" diyerek 68 yaşında olmasına rağmen sporcu kimliğini kaybetmediğini ifade eden Ali Rıza Alan, “Çalışacağım, herkes örnek alacak. Herkes sporcu olmayacağına göre o da beni örnek alsın. Tarlasında çalışsın, muhannete muhtaç olmasın. En azından başka işlere kaymaz, ‘dünya şampiyonu çalışıyor bende çalışıyım’ der. Beni görenler yaşına rağmen dinç, göbek yok diyor. Benim yaşıtlarımı görenler ’dede’ diyor, yoluna gidemiyor. Ama ben çok şükür iyiyim. 16 yıldır çiftçilikle uğraşıyorum” ifadelerini kullandı.

Kendisi için spor yapmanın tarlada çalışmaktan kolay olduğunu ifade eden Alan, “Sporcu olarak tarlada çalışmaktan yılmıyorum. Ama tarlada çalışmak, ürettiğini pazara götürmek zor. Hobi olarak yapıyorum bu işi hanımda yardımcı oluyor. Mezara kadar çalışacağım. Yani ben şampiyonum deyip de çalışmamazlık yapmadım” diye konuştu.

Kaynak: İHA