Festival'de Kick Boks Şöleni Başlıyor

Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nde, ’Kütahya Belediyesi Geleneksel İller Arası Kick Boks Zafer Kupası Şampiyonası’nın bugün başlayacağı bildirildi.

Ankara, Bursa, Afyon, Denizli, Uşak, Isparta, Burdur, Antalya, İzmir, İstanbul, Eskisehir, Diyarbakır, Aydın, Konya illerinden yaklaşık 300 sporcunun katılacağı şampiyonaya katılacak.

Müsabakalar sonunda derece yapan sporculara "1., 2., 3., 3." Madalya verilirken yine takım halinde derece yapan "1., 2., 3., 3." Takımlara da Kupa ve sertifika verilecek. Bu arada kurum ve kuruluşlardan temin edilen hediyeler de sporculara ve kulüplere takdim edilecek.

Kick Boks Danışma Kurulu Üyesi ve İl Temsilcisi Ahmet Arabacı, organizasyonla ilgili olarak "Kick Boks Federasyonumuz bünyesinde devam eden çalışmalar sonucu ülkemiz Kick Boks’da kendini ciddi biçimde kabul ettirmiş olup, bunun göstergesi olarak Kick Boks Federasyonu Başkanımız Sayın Salim Kayıcı, aynı zamanda WAKO Dünya Federasyonu Başkanlığını da yürütmektedir. Kütahya ilimizde, Kick Boks platformunda çok başarılı sonuçlar elde etmiş ilimizdir. Yaklaşık 10 yıldır katılınan her Türkiye Şampiyonasından mutlaka sporcularımız derece ile dönmüştür. Halen bu sporcularımızdan İlknur Gedik, Dünya Şampiyonu olarak da ilimizi temsil ederken şu anda milli takım kampında İspanya’da yapılacak olan Avrupa Kick Boks Şampiyonasında yine milli takımda yer alacak ve ilimizi temsil edecektir. Bundan dolayı kendisini bu turnuvada izleyemeyeceğiz, ama inşallah Avrupa Şampiyonasından da şampiyon olarak dönerek Dünya Şampiyonu ünvanının yanına bir de Avrupa Şampiyonu ünvanı ekleyecektir. İşte İlknur gibi sporcularımızın çoğalması için bu tür organizasyonlara önem veriyoruz. Ve bütün iller bu şampiyonamıza katılmak için aylar öncesi sabırsızlıkla şampiyonaya hazırlanıyorlar.

Bu turnuvayla şehrimizin tanıtımında da önemli bir katkı sağlamış oluyoruz. Turnuvanın gerçekleşmesinde büyük katkıları olan başta Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadık Ölçen ve ekibine, Kick Boks Federasyonumuza ve değerli sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Arabacı, tüm hemşerilerimizi 26 -27 Ağustos’da tarihlerinde yapılacak olan şampiyonaya davet ettiklerini belirtti.

(EFE)

Kaynak: İHA