Bursa Büyükşehir Belediyesinin Yatırımları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 amatör spor kulübü olmasına rağmen yeterli futbol sahası bulunmayan Mustafakemalpaşa ilçesine modern bir saha kazandırmak için çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mustafakemalpaşa ilçesinde 11 amatör spor kulübü olmasına karşılık ilçe stadından başka idman ve müsabakaya elverişli saha bulunmaması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, sağlıksız olan mevcut sahayı suni çim olarak sil baştan yeniliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile ihtiyacı karşılamayan mevcut sahada incelemelerde bulundu. Altepe, konum itibariyle yönü de yanlış olan mevcut sahanın suni çim olarak sil baştan yenileceğini belirterek, böylelikle amatör kulüplerin daha sağlıklı bir ortamda idman ve müsabaka yapabileceğini söyledi.

Doğu batı istikametinde olan sahanın yönünün de yanlış olduğuna dikkati çeken Altepe, şunları kaydetti:

"Kuzey-güney yönünde suni çim 68 metreye 105 metre ölçülerinde her türlü idman ve müsabakanın yapılabileceği bir saha yapacağız. Mustafakemalpaşa 11 kulüple amatör spor açısından önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen, mevcut stadyumdan başka karşılaşma yapılabilecek yer yok. Tribünleri, suni çim kaplaması, soyunma odaları ile son derece modern bir sahayı Mustafakemalpaşa'ya kazandıracağız. Yapacağımız tesisler amatör spora da değer katacak."

Kaynak: AA