PWA Windsurf Dünya Kupası

PWA Windsurf Dünya Kupası'nın Türkiye ayağı yarışları Alaçatı'da devam ediyor.

Pegasus Hava Yolları'nın bu yıl 9. kez ana sponsorluğunu üstlendiği yarışların üçüncü günü, rüzgarın şiddetini artırmasıyla başladı.

Final yarışlarıyla 22 Ağustos'ta tamamlanacak kupada, kadın Türk sporcular başarılarıyla adından söz ettiriyor.

17-22 Ağustos tarihlerinde, 33 ülkeden 64 erkek ve 31 kadın olmak üzere dünya klasmanında lider toplam 95 sporcunun Alaçatı'da yarıştığı şampiyonada, klasman lideri Sarah Quita Offringa elenerek dün yarışlara erken veda etti.

Alaçatı ayağı öncesinde ise klasmanda üçüncü sırada bulunan Fulya Ünlü dün gerçekleştirilen yarışlarda günü lider tamamladı. Turnuvadaki bir diğer Türk sporcu Çağla Kubat üçüncü sırayı elde ederken, Lena Erdil de 5. sırada günü bitirdi. İkinciliği Fransız Marion Mortefon elde ederken, geçen yılın şampiyonu Fransız Delphine Cousin ise 4. sırada yarışı tamamladı.

Erkeklerde ise günü Fransız Pierre Mortefon ilk sırada tamamladı. Mortefon'u İtalyan Malte Reuscher takip ederken, Tristan Algret (Guadalup) ise üçüncü oldu. Bora Kozanoğlu 12, Ertuğrul Çilingir 14, Enes Yılmazer 15 ve Poyraz Akay da 17. sırada yer aldı.

- Kadınlarda ilk 5'in 3'ü Türk sporcu

Kupada erkeklerde 25, kadınlarda ise 12 farklı ülkeden sporcular mücadele ediyor.

Organizasyonda 13'ü erkek, 11'i kadın olmak üzere toplam 24 Türk windsurfçü derece elde etmeye çalışıyor. Turnuvaya en çok sporcunun katıldığı ülke olan Türkiye'yi, 10'u erkek, 5'i kadın olmak üzere 15 sporcu ile temsil edilen Fransa izliyor.

Slalom kategorisinde dünyanın en iyilerini ağırlayan kupanın kadınlar kategorisinde dünya klasmanında ilk 5'te yer alan isimlerden 3'ünü Türk sporcular Lena Erdil, Fulya Ünlü ve Çağla Kubat oluşturuyor.

Erkekler slalomda ise dünyanın en iyi 5 sporcusu, Fransız Antoine Albeau, Pierre Mortefon, Cyril Moussilmani, İngiliz Ross Williams ve İtalyan Matteo Lachino öne çıkıyor.

Yarışlar, 22 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek final yarışlarının ardından sona erecek. Yarışma sonunda dereceye giren sporculara toplam 55 bin avro ödül dağıtılacak.

Kaynak: AA