Çumra Belediyesi Bir İlke Daha İmza Attı

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi, Çatalhöyük Belediye Spor Yaz Spor Okulları kapsamında her yıl düzenlenen eğitimlere bu yıl Yaz Kuran Kursları ve camilerde eğitim gören öğrencileri de dahil ederek bir ilke daha imza attı.

Çumra Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu yıl düzenlenen Yaz Spor Okulunda toplamda 500 öğrencinin spor yapma imkanı bulduğu belirtildi. Yaz Spor Okulları kapsamında Kuran Kursu ve Camiler Arası Futbol Turnuvası düzenlendi.

Turnuvada, Yüzakı Kuran Kursu ile Bardakçı Camisi arasındaki final maçının başlangıç vuruşu Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ve İlçe Müftüsü Bekir Yücel tarafından yapıldı Ve Yüzakı Kuran Kursu’nun 4-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Final müsabakasının oynanmasının ardından dereceye giren takımların kupaları ve hediyeleri verildi.

Birinci olan Yüzakı Kuran Kursu’nun kupası İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, ikinci olan Bardakçı Camisi’nin kupası Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, üçüncü olan Okçu Camisi’nin kupası ise Tüfad Konya Şube Başkanı Tuncay Şimşek tarafından verildi.

Dereceye giren 3 takımının tamamına ise İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, turnuvayı düzenleyen başta Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ederek, Çumra’da böyle etkinliklerin yapılmış olması ve katılımın da çok fazla olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.



Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ise, “Mahalle turnuvalarıyla başladık, kurumların turnuvalarını tamamladık. Şimdi ise Yaz Spor Okulu kapsamında bir ilki gerçekleştirerek Yaz Kuran Kursu ve camilerimizde eğitim gören çocuklarımız için bu turnuva düzenlendi.

Öyle bir turnuva düşünün ki sarı kartı, kırmızı kartı olmayan hiç tartışmanın olmadığı, küfürleşmenin olmadığı işte bu turnuva aynen böyle oldu. Kuran kursu talebelerine de bu yakışırdı. Öncelikle bu çocuklarımızı yetiştiren aileleri başta olmak üzere hocalarına ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuvaya misafir olarak katılan Tüfad Konya Şube Başkanı Tuncay Şimşek de; bu tür turnuvaların düzenlenmesinin gençlere verilen değeri ortaya koyduğunu ifade ederek, “Bu organizasyonları düzenleyen Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz’u ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Son olarak turnuvanın diğer ortağı olan Müftülük adına konuşan Çumra İlçe Müftüsü Bekir Yücel; “Turnuvaya ev sahipliği yapan destek veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Turnuva sürecinde sürekli çocuklarımızla gecesini gündüzüne katan hocalarımıza ve bizleri burada yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımıza teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA