Niğde'ye Spor Alanında 20 Milyonluk Yatırım Yapılacak

Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde’ye 2015 yılı yatırım planı içerisinde yeni kapalı spor salonu yapılacağını söyledi. Turhan, Niğde’nin spor alanında 20 milyon TL yatırım aldığını ifade ederek: “yeter mi bu yatırımlar Niğde için yetmez” dedi.

Niğde’nin spor potansiyelinin fazla olduğuna dikkat çeken Turhan: “hem sporcu hem de sporcunun spor yapabileceği alanlar önem arz ediyor. Bizde Niğde’de spor kompleksi aslında diğer illere nazaran biraz daha geri olduğumuzu ve bu açıdan bizde gerek vekillerimiz gerekse diğer ilgili arkadaşlarımız bu konuya gerçekten oturup kafa yordular.” Niğde’de spor alanında nasıl bir tesisleşme gerçekleştirebiliriz” diye çalıştılar. 2015 yılı yatırım planı içerisinde Niğde’ye oldukça geniş kapsamlı ve çok amaçlı diyebileceğimiz ve aşağı yukarı 10 ile 15 milyon civarında bedeli olan, aynı anda 10 takımın antrenman yapabileceği, olimpik yüzme havuzunun yanına bir spor salonu yapımı başlandı. . 2016’nın yaz ayında biz o spor salonunun faaliyetlerine başlayacağız” dedi.

BUCAK ÇAYIRINA SENTETİK FUTBOL SAHASI

Turhan: “Niğde Bucak çayır mevkinde daha kapsamlı içerisinde atletizm pisti olan, soyunma salonu olan ve tribünü olan sentetik yüzeyli çim saha alınmıştır. Bunun yanında yine diğer ilçelerimizde olduğu gibi Çamardı’ya sentetik çim saha yapılmıştır. Ulukışla’ya sentetik çim saha yapılmıştır. Beldelerimizde halı saha yapılmıştır. Çiftlik ilçemize de tribünü olan soyunma odası olan bir sentetik çim saha 2015 yılı yatırımı içerisinde alınmıştır. Niğde spor alanında 2015 yılı içerisinde aşağı yukarı 20 milyon liralık bir yatırım almıştır. Yeter mi bu yatırımlar Niğde için yetmez. Niğde genç ve dinamik bir, dolayısıyla biz 2016 yılı yatırım içerisinde il müdürlüğü binamız ve yanındaki eski spor salonumuzla birlikte komple ortadan kaldırarak yeniden bir spor fabrikası adıyla yeni bir projeye imza atmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA