Depremde Bacağını Kaybeden Genç, Yaşama Sporla Tutundu

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremde sağ ayağını kaybeden ve yaşama küsen Vedat Oncar (33) sporla hayata bağlanarak yaşamını sürdürüyor.

Oncar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1999 yılında Diyarbakır'dan iş bulma ümidiyle Yalova'ya teyzesine geldiğini ve burada depreme yakalandığını söyledi.

17 Ağustos 1999'daki depremde sağ ayağını kaybetmesinden dolayı hayata küstüğünü belirten Vedat Oncar, "Bir yıl ne dışarıya çıktım ne de arkadaşlarımla görüştüm. Çünkü beni sağlam görmüşlerdi. Özürlü olarak karşılarına çıkmak istemedim" dedi.

Alpaslan Erkoç'un Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'nü (YOSK) kurduğunu hatırlatan Oncar, "Bende tekerlekli sandalye basketbol sporuyla hayata tutunmaya başladım. Hayatım zorluklarla geçti. Depremi hala unutamadım. Geçenlerde deprem oldu. Tek ayağımla protezi takamadım o aklıma hiç gelmedi. Tek ayağımla dışarı kaçtım, herkes dışarıdaydı. Deprem olsa nereye kaçacağım onu da bilmiyorum tek bacağımla. Protezi mi takayım, depremi mi düşüneyim çok zor şey" diye konuştu.

Oncar, YOSK'ta 2014 yılına kadar spor yaparak yaşama tutunmaya çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Daha sonra bir sezonumu Kocaeli'nde geçirdim. İkinci lig, play off, birinci lig ondan sonra Süper Lig'de oynadım. Sağ olsun başkanımız Avrupa'ya da götürdü ve orayı da gördük. Bir yıl da orada oynadık. Ondan sonra tekrar geldik Yalova'ya. Yalova'dan İzmit'e transfer oldum. İnşallah bundan sonra İzmir'e transfer olurum, onlar çok istiyor. Allah hayırlısını nasip eder inşallah. Sporla yeniden doğdum."

Kaynak: AA