Barça bozguna uğradı!

İspanya Süper Kupası ilk maçında Athletic Bilbao, Barcelona'yı 4-0'la bozguna uğrattı.

Athletic'e galibiyeti getiren golleri 13. dakikada savunmacı Mikel San Jose, 53, 62 ve 68. dakikada penaltıdan Aritz Aduriz attı.

Barcelona ile Athletic Bilbao arasındaki İspanya Süper Kupa rövanş mücadelesi 17 Ağustos'ta Camp Nou'da oynanacak.

BARCELONA YİNE TOPU TUTTU AMA...

Barcelona maç boyu %70'lerin üzerinde topla oynama yüzdesi tuttururken, Barça pozisyon bulmakta zorlandı. Katalan ekibi, Bartra ve Vermaelen'den oluşan savunma hattı nedeniyle büyük sorunlar yaşadı. Athletic ise savunma hattını geride kurup, sahanın her alanında pres yaptı. Barça'nın kontrolündeki oyuna rağmen, ilk pozisyonu ve golü bulan taraf Athletic oldu. Barcelona ise ilk ciddi atağını 26. dakikada yapabildi. İlk yarının tamamında Barcelona, topu hakimiyeti altına almasına karşın etkili değildi. Messi ise 36. dakikada savunmadan dönen şutu dışında etkisizdi.

ATHLETIC BİR ANDA 4'LEDİ!


Barcelona, ikinci yarıya Pedro'nun kaçırdığı gol ile başladı. Bu pozisyonun 2 dakika sonrasında, 51'de Messi ve Suarez'in birlikte yer aldığı pozisyonda beraberlik fırsatı kaçtı. Bu pozisyonun ardından 53'te Aduriz farkı 2'ye çıkardı. Barcelona, bu golün şokunu tam olarak atlatamadan Athletic, seyircisinin de büyük desteğiyle arka arkaya Aduriz ile goller bularak bir anda skoru 4-0'a getirdi. Maçın kalan bölümünde Suarez ve Messi'nin etkisizliği ile birlikte Barcelona yine sahada efektif değildi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın galibi Athletic oldu.