Süper Kupa Barcelona'nın

Süper Kupa finalinde iki İspanyol ekibi kozlarını Tiflis'te paylaştı.

Süper Kupa Barcelona'nın
Barcelona; La Liga, Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası'nın ardından Süper Kupa'da da zafere ulaştı. Katalanlar, 120 dakika süren unutulmaz bir gol düellosuna sahne olan maçta Sevilla'yı 5-4 mağlup ederek kupaya uzandı

UEFA Süper Kupa finalinde Barcelona ile Sevilla kozlarını paylaştı. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te oynanan maçta, iki İspanyol ekibinin kapışmasından galip gelen taraf Barcelona oldu. Katalan ekibi, muhteşem bir gol düellosuna sahne olan mücadelede Sevilla'yı 5-4 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu. Barça'ya kupayı getiren golleri Messi (2), Rafinha, Luis Suarez ve Pedro atarken, Sevilla'nın golleri Banega, Reyes, Gameiro ve Konoplyanka'dan geldi.

Teknik direktör Luis Enrique yönetiminde muhteşem bir sezon geçiren Barcelona; La Liga, Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası'nın ardından Süper Kupa'da da mutlu sona ulaşarak 4. kupayı müzesine götürdü.

Hızlı başlayan karşılaşmanın ilk 3 golü serbest vuruştan geldi. 3. dakikada Banega'nın frikik golüyle Sevilla 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Messi bu gole 7. ve 15. dakikada attığı serbest vuruş golleriyle cevap verdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarıda daha etkili gözüken Barcelona, Rafinha'nın golüyle soyunma odasına 3-1 üstün gitti.


Süper Kupa Barcelona'nın

Barcelona ikinci yarıya topu kontrolünde tutarak başladı. Katalan ekibi, 48. dakikada Uruguaylı Luis Suarez'in attığı golle durumu 4-1'e getirdi. Sevilla kaptanı Jose Antonio Reyes, 57. dakikada bulduğu golle farkı 2'ye indirdi. Bu dakikadan sonra Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery'nin yaptığı oyuncu değişiklikleri etkisini gösterdi. Kaptan Andres Iniesta'nın oyundan çıkması da Barcelona orta sahasını olumsuz yönde etkiledi. 72. dakikada Gameiro ve 81. dakikada sonradan oyuna giren Konoplyanka'nın golleriyle maçın 4-4'e getirdi.


Süper Kupa Barcelona'nın

Karşılaşmanın 90 dakikası, 4-4'lük eşitlikle sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi. 115. dakikada Barcelona, Pedro'nun golüyle 5-4 öne geçti. Messi, yere düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Kullandığı serbest vuruşta savunmaya çarpan top, Arjantinli oyuncunun bir kez daha önüne düştü. Messi'nin bekletmeden yaptığı vuruşta kaleye gönderdiği meşin yuvarlağa kaleci Beto güçlükle müdahale edebildi. Beto'dan seken topu kale sahasında tamamlayarak ağlara gönderen Pedro, takımına 5-4'lük üstünlüğü getirdi.

Normal süresi 4-4 biten maçı uzatmalarda 5-4 kazanan Barcelona, UEFA Süper Kupa'yı 5. kez müzesine götürdü. Maçın oyuncusu, 2 serbest vuruş golüne imza atan Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi seçildi.

Süper Kupa Barcelona'nın

Stat: Boris Paichadze Dinamo Arena

Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda Cumhuriyeti), Francis Connor (İskoçya)

Barcelona: Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano (Dk. 93 Pedro), Mathieu, Rakitic, Busquets, Iniesta (Dk. 63 Roberto), Messi, Rafinha (Dk. 78 Bartra), Suarez

Sevilla: Beto, Coke, Rami, Krychowiak, Tremoulinas, Krohn-Dehli, Banega, Reyes (Dk. 68 Konoplyanka), Iborra (Dk. 80 Mariano), Vitolo, Gameiro (Dk. 80 Immobile)

Goller: Dk. 3 Banega, Dk. 57 Reyes, Dk. 72 Gameiro, Dk. 81 Konoplyanka (Sevilla), Dk. 7 ve 15 Messi, Dk. 44 Rafinha, Dk. 52 Suarez, Dk. 115 Pedro (Barcelona)

Sarı kartlar: Dk. 14 Krychowiak, Dk. 87 Coke, Dk. 90+2 Banega, Dk. 92 Immobile, Dk. 120 Krohn-Dehli (Sevilla), Dk. 71 Mathieu, Dk. 94 Pedro, Dk. 117 Busquets, Dk. 120 Dani Alves (Barcelona)