Burhaniye'de Yelken Yarışları Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yelken sporuna olan ilgi her geçen artarak devam ederken, Burhaniyeli yelkenciler Bandırma-Erdek Yelken Kulübü sporcuları ile yarış yaptı. Laser ve Optimist dallarında düzenlenen yarışmalara 17 tekne katıldı.

Burhaniye de, onlarca çocuk Yelken Kulübü çatısı altında yelken sporunu öğrenirken, Burhaniyeli Yelkenciler de, Bandırma- Erdek Yelken Kulübü ile yarış yaptı. İskele Yat Limanı yanında Yelken Kulübü önünden başlayan yarışlar da büyük heyecan yaşandı. Yarışma da ikinci olan Bahadır Ayyaşoğlu,” 6 yıldır Burhaniye Yelken Kulübünde optimist ve lazer klasmanın da yarışıyorum.. Bu gün de burada Port-Bag yarışlarında ikinci oldum. Denizi çok seviyorum. Herkese bu sporu tavsiye ediyorum” dedi.

Burak Karaman da,” 2 yıldır Burhaniye Yelken Kulübünde sporcuyum. Bu günkü Port-Bag kupalarında ben de birinci oldum. Denizi ve deniz sporlarını çok seviyorum. Yelken sporunu herkese tavsiye ederim” dedi.

Uluslar arası yarışlar yapmak istediklerini anlatan Yelken Federasyonu İl Temsilcisi Ferhat Temelli ise,” Port-Bag kupası yelken yarışını İzmirli Işık Kalıp firmasının sponsorluğunda yaptık. Bu yarışları, Balıkesir Yelken Faaliyet Programı kapsamında yaptık. Bu programda tamamen Balıkesir ilindeki 25 ya da 30 tane çocuğumuza optimist ve lazer sınıfında çalışmalarımız oldu. Fakat genel de çocukların 17 ve 18 natta gösterdikleri mücadele müthiş bir mücadeleydi. Varmak istediğimiz yer, bunu uluslararası boyuta taşıyıp, Burhaniye’nin Dünyada deniz alanında da adını duyurmaktır” diye konuştu.

Burhaniye Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Erkmen de,” Bu gün burada Burhaniye Yelken Kulübü olarak İzmir Port Bağ firmasının sponsorluğunda Bandırma-Erdek Yelken Kulübüyle ortak yarışlar yaptık. Gençlerimiz, yüzü denize dönük, aydınlık, amaçları bir olmak beraber olmak. Umarım biz de onlara destek verebilmişizdir. Keyifli bir yarış oldu. Bütün Kuzey Ege’yi denize, yelkene destek vermeye bekliyoruz Burhaniye Yelken Grubu olarak” dedi.

Kaynak: İHA