Voleybol Açıklaması 23 Yaş Altı Bayanlar Dünya Şampiyonası

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, 23 Yaş Altı Bayanlar Dünya Şampiyonası ile ilgili, "Ülkemiz adına bu tür organizasyonların en iyisini yaptığımızı daha önce ispatladık. Bu organizasyon da en iyilerinden biri olacak" dedi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından, 12-19 Ağustos'ta, Ankara'da organize edilecek 23 Yaş Altı Bayanlar Dünya Şampiyonası'nın basın toplantısı, Sürmeli Otel'de yapıldı.

Toplantıda, FIVB Turnuva Sorumlusu Slobodan Milosevic ve TVF Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ'ın yanı sıra katılımcı takımların antrenörleri ve takım kaptanları da yer aldı.

Üstündağ, TVF'nin organizasyon başarısını daha önce kanıtladığını belirterek, "Ülkemiz adına bu tür organizasyonların en iyisini yaptığımızı daha önce ispatladık. Bu organizasyon da en iyilerinden biri olacak. Ankara, milli takımlarımıza her zaman uğurlu geldi, hep derece elde ettik. Yine böyle olacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Tüm takımlara başarılar dileyen Üstündağ, şampiyonanın centilmence, fair-play içinde geçmesini temenni etti.

- Akbaş: "Ankara seyircisini destek için salona davet ediyoruz"

Milli Takım Antrenörü Ferhat Akbaş, Dünya Şampiyonası gibi bir organizasyonu sahalarında oynama fırsatını sağladıkları için TVF yetkililerine teşekkür etti.

Akbaş, buradaki takımların, ileride dünya voleybolunu domine edecek oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, "Ankara seyircisini destek için salona davet ediyoruz. İyi mücadele edip, kürsüde yer almak istiyoruz" diye konuştu.

FIVB Turnuva Sorumlusu Milosevic ise, "Bu harika organizasyon için TVF'ye teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek başladığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:

"Şampiyona sonunda sadece bir takım kazanacak, ama herkese aynı şansı diliyorum. Bu pırlanta kızlar, geleceğin A takımlarını oluşturacak. Hepsi birer yıldız olacak. Tüm takımlara başarılar diliyorum."

- Türkiye, A Grubu'nda

Ankara'da, 12-19 Ağustos'ta düzenlenecek şampiyonada, 6'şarlı 2 grupta 12 takım mücadele edecek.

Türkiye'nin, Brezilya, Bulgaristan, İtalya, Kolombiya ve Mısır ile birlikte yer aldığı A Grubu'nda maçlar, TVF Başkent Salonu'nda oynanacak.

Çin, Dominik Cumhuriyeti, Japonya, Küba, Peru ve Tayland'dan oluşan B Grubu'nda ise karşılaşmalara, Ankara Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Grup maçları sonunda ilk 2'ye giren takımlar, Dörtlü Final'e yükselecek, 3. ve 4. sırayı alanlar ise 5.'lik-8.'lik maçları oynayacaklar.

- Türkiye'nin maç programı

23 Yaş Altı Milli Takımı'nın A Grubu'ndaki maç programı şöyle:

12 Ağustos Çarşamba:

19.00 Türkiye-Mısır

13 Ağustos Perşembe:

19.00 Türkiye-İtalya

14 Ağustos Cuma:

19.00 Türkiye-Brezilya

15 Ağustos Cumartesi:

19.00 Türkiye-Bulgaristan

17 Ağustos Pazartesi:

19.00 Türkiye-Kolombiya

Kaynak: AA