Küllerinden Doğan Takım Açıklaması Saruhanlı Belediyespor

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde 1969 yılında “Saruhanlıspor” adıyla kurulan Saruhanlı Belediyespor, zor şartlar altında geçirdiği yılların ardından bugün Manisa’nın en önemli 3 kulübü arasında yerini aldı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın girişimleri sonucu yeniden ayağa kalkan takım, 2005 yılında “Saruhanlı Belediyespor” adı ile spor camiasına hızlı bir dönüş yaptı.

Saruhanlı Belediyespor’un geçmişten günümüze uzanan başarısını, “Küllerinden doğan takım” olarak nitelendiren Başkan Yaralı, Manisa Süper Amatör Kümede yer alan ve Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselme mücadelesi veren Saruhanlı Belediyespor’un bu günlere kolay gelmediğini söyledi.



Belediye Başkanı seçildiği 2004 yılında Saruhanlı’da sportif faaliyetler ve spor tesisleri olmadığını ifade eden Yaralı şunları kaydetti:

“Hayatın bir parçası olan spor için 2004 yılında yeni bir çağ açtık ve büyük adımlar attık. Bu kapsamda ilk olarak, ilçemizde 1969 yılında kurulan ve o yıl 35 yaşında olan Saruhanlı Belediyespor’u yeniden ayağa kaldırdık.

Saruhanlı Belediyespor küllerinden yeniden doğmaya başladı.

Yaz spor okullarını kurarak altyapıya oyuncu yetiştirdik. Çocuklarımızın spor ve antrenman yapabileceği tesisleri kurduk. 2004’ten 2015 yılına kadar hem Saruhanlı Belediyespor’a hem de ilçedeki diğer sportif etkinliklere desteğimizi sürdürdük. Şimdi karşımızda sporla yoğrulmuş ve büyük işler başarmış bir Saruhanlı var. Saruhanlı Belediyespor kabuğunu kırdı ve Manisa’nın güçlü takımları ile mücadele eder duruma geldi. Tüm bunların yanında ilçemize dev bir sosyal aktivite merkezi kazandırdık. Bu merkezde yüzme havuzundan halı sahaya, futbol sahasından voleybol sahalarına, yürüyüş yollarından çocuk oyun parkına kadar büyük bir tesis inşa ettik."

Tüm yapılanların yanında her yaz çocuklar için spor okulları açtıklarını da kaydeden Başkan Yaralı, "Binlerce çocuğumuza futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando, judo, jimnastik ve daha birçok dalda kurslar verdik. Halk oyunları ekibimizi kurduk. Saruhanlı Belediyespor’un değişik spor dallarında toplam bin 520 kayıtlı sporcuya ulaştık. Bunlar da yetmedi, merkez ve mahallelerimizi halı sahalarla donattık. Anadolu Lisesi’nin bahçesine, Taşdibi ve Gümülceli mahallelerimizdeki okulların bahçesine halı saha yaptık. Şimdi Mütevelli’de bir halı saha yapıyoruz. Yakında birkaç mahallemize daha halı saha kazandıracağız. Evet, bütün bunlar kolay olmadı. Emek verdik, gayret ettik, çaba gösterdik ve bugünlere geldik. 10 yıl içinde öyle çok başarılara imza attık ki, kazandığımız kupa ve madalyaları Belediye binamızda koyacak yer bulamaz hale geldik. Saruhanlı Belediyespor’u spor camiasında tabandan tavana çıkardık ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bunun mutluluğu içindeyiz. Saruhanlı’nın çocuklarını ve gençlerini sokak ortamından kurtarıp onları sporla ve ahlakla büyütüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi herkesin imrenerek baktığı, övgü dolu sözlerle bahsettiği bir ilçe olduk. Ancak biz bunlarla da yetinmeyecek daha çok çalışacak ve çocuklarımızı yarınlara hazırlayacağız. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim” sözünden kastettiği gençleri yetiştiriyoruz. Bu yolda tek sloganımız, ’Her şey Saruhanlı için, her şey Saruhanlı gençliği için.’” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA