Van Basten geri döndü!

Hollanda A Milli Futbol Takımı'nda geçen hafta teknik direktörlük görevini üstlenen Danny Blind'in yardımcılığına Marco van Basten getirildi.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından yapılan açıklamada, şu anda Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden AZ Alkmaar'ın teknik direktör yardımcılığını yapan Van Basten'le 1 Ağustos'ta geçerli olmak üzere 3 yıllık anlaşmaya varıldığı bildirildi.

"Portakalların" yetiştirdiği en önemli futbolcular arasında yer alan 50 yaşındaki Van Basten, şimdiye kadar Hollanda A Milli Takımı'nın yanı sıra Ajax, Heerenveen ve AZ Alkmaar takımlarını çalıştırdı.

Geçen sene AZ Alkmaar'da teknik direktörlüğe getirilen Van Basten, yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı bir süre görevini yapamamıştı. Van Basten, tedavi olduktan sonra Alkmaar ekibinde teknik direktör yardımcılığı yapmaya başlamıştı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye'yle aynı grupta yer alan Hollanda'da, Blind'in diğer yardımcılığını ise Ruud van Nistelrooy yapmaya devam edecek.

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda şimdiye kadar oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Hollanda, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'nin ardından 10 puanla 3. sırada bulunuyor. Türkiye ise 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldığı grupta, 8 puanla 4'üncülükte yer alıyor.

Kaynak: AA