Koç Topluluğu'nun 'Şampiyonları' Belli Oldu

Koç Topluluğu Spor Kulübü tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenen Koç Topluluğu Spor Şenliği'nde en çok kupayı Arçelik kazanırken, Bölgeler Arası Futbol Turnuvası'nda Süper Kupa'nın sahibi Tüpraş oldu.

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, Holding'in kurucusu merhum Vehbi Koç'un isteğiyle 1989 yılında başlayan ve büyük bir spor organizasyonuna dönüşen Koç Topluluğu Spor Şenliği'nin 26'ncısı tamamlandı. Toplam 1.041 müsabakaya sahne olan Spor Şenliği'ne 83 şirket ve işletmeden 4 bine yakın çalışan katıldı.

Basketbol, masa tenisi, tenis, bowling, atletizm, yüzme, yelken ve satranç müsabakalarının yanı sıra futbolda kadınlar, erkekler ve veteran; voleybolda kadınlar ve erkekler olmak üzere toplam 10 branş ve 13 farklı kategoride düzenlenen karşılaşmalar 70 gün sürdü.

Koç Topluluğu Spor Şenliği'nde şirketlerine en çok kupayı Arçelik çalışanları kazandırırken, onu Ford Otosan ve Tüpraş çalışanları izledi. Bölgeler Arası Futbol Turnuvası'nda ise Tüpraş, Arçelik Çamaşır Makinesi İşletmeleri'ni 1-0 yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu. Tüpraş ekibi kupayı Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu'nun elinden aldı.

Çakıroğlu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Koç Topluluğu Spor Şenliği'nin dev bir spor organizasyonuna dönüşmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, şenliğin, çalışanları spor yapmaya yönlendiren ve spor yapan çalışanları destekledikleri uzun soluklu büyük bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar yaklaşık 40 bin çalışanın yer aldığı ve Türkiye'nin ilk kurumsal spor şenliği olma özelliğini taşıyan bu organizasyonun çalışanlarına sağlıklı bir yaşamın önemini hatırlatmanın yanı sıra ekip ve dayanışma ruhunu da geliştirdiğini anlatan Çakıroğlu, şunları kaydetti:

"Topluluğumuzun sahip olduğu değerlerin başında gelen bir olmanın, birlik olmanın, birbirimize güven duymanın, saygı ve sevgi göstermenin, uyum ve sinerjinin önem ve kıymetini de bu organizasyon boyunca hissediyoruz. Şenliğe katılanlar bu etkinliği en güzel şekilde değerlendirerek takım olarak yarışma ve başarmanın keyfini yaşıyor. Sporun yaygınlaştırılması ve bir yaşam biçimi haline gelmesi için çalışanlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Böylesine büyük bir aile olmaya devam ettiğimiz sürece ulaşabileceklerimizin sınırı yok. Etkinlikte yer alan tüm takım ve sporcuları tebrik ediyorum."

Kaynak: AA