Ataşbak, Olimpiyat Madalyalı Boksör Aykaç'ı Kabul Etti

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, olimpiyat madalyalı boksör Turgut Aykaç’ın bilgi ve deneyimlerinden yararlanacaklarını söyledi.

Ataşbak, 1984 yılında Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan Turgut Aykaç’ı makamında kabul ederek, geçmiş dönemlerde Adana’nın boksta ki başarılarını ve olimpiyat oyunlarında kazandığı madalya ve kürsüye çıktığı andaki duyguları hakkında sohbet ettiler.

Adana’da başta merhum Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi İsmet Atlı olmak üzere uluslararası arenada Adanalı birçok sporcunun kürsüye çıktığını, İstiklal Marşı’nı okuttuğunu, Türk Bayrağı’nı göndere çektirdiğini anımsatan Ataşbak, ünlü sporcularla gurur duyduklarını belirtti.

Eski milli sporcuların deneyimlerinden yararlanmak istediklerini ifade eden Ataşbak, şöyle devam etti:

“Dar gelirli bir ailenin çocuğu olan, kısıtlı olanaklarla olimpiyatlara hazırlanan Turgut Aykaç’ın, dünyanın en ünlü sporcularına rağmen kürsüye çıkması, bronz madalya kazanması çok anlamlı. Spordan uzaklaşan Turgut Aykaç’ın bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağız. Ayrıca, gençlerin bu gibi olimpiyat yaşamış sporcuların öykülerini bilmeleri için zaman zaman Turgut Aykaç ile boks ailesini bir araya getireceğiz. Hedefimiz, Adana’yı boks sporunda eski başarılı günlere kavuşturmaktır.”

Ataşbak, olimpiyat madalyalı sporcuların isimlerini bazı tesislere vermek için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Aykaç, yeni göreve atanan Ataşbak’ın kendisi hakkında olumlu düşüncelere teşekkür etti. Aykaç, Adana’da boks sporunda olimpiyat madalyası kazanan başka birinin bulunmadığını, olimpiyat madalyası kazanmanın kolay olmadığını, koşullar uygun olursa bilgi ve deneyimlerini genç sporcular ve boks ailesiyle paylaşmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada ziyaret sırasında Gençlik Spor Kulübü Yeni Başkanı Diş Hekimi Ahmet Bozan’da hazır bulundu.

Kaynak: İHA