Şampiyon Müdür Hızlı Başladı

Spora 1990 yılında başlayan, 1994 yılında Dünya Gençler Boks Şampiyonu olarak Türkiye’ye altın madalya kazandıran ve bugün Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan Mustafa Genç, göreve başladığı günden bu yana sıkı bir çalışma sergiliyor.

İki hafta önce göreve başlayan ve bu süre içerisinde 19 ilçeyi ziyaret ederek spor alanındaki sorunlarını yerinde tespit eden Mustafa Genç, “Doğup büyüdüğüm ve spor camiasına hizmet etmekle görevlendirildiğim memleketime hizmet etmek için kolları sıvadım” dedi.

Göreve başladıktan hemen sonra ilçe gezilerine ağırlık verdiğini, spor ve spor tesisleri alanındaki sorunları tespit ettiklerini belirten Genç, 2016 yatırım planına teklif edecekleri tesislerin önceliğini belirlediklerini kaydetti.

İlçelerde mutlaka bir spor salonu bulunduğunu ancak bazılarının tam verimli çalışmadığı gibi onarıma ihtiyaç duyduğunu belirten Genç, sentetik çim yüzeyli futbol sahalarının bazılarında ışıklandırmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

“AMATÖR SPORA DESTEK VERECEĞİZ”

Mustafa Genç, şu bilgileri verdi: “Akkuş, Aybastı ve Gölköy Belediyelerimiz Gençlik merkezi yapmak için hazır bina önerdiler. Bizler de Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzle görüşüp oradan bir uzman çağırıp gençlik merkezi olup olamayacağı ile ilgili bir rapor hazırlatacağız. Olumlu olması durumunda bu ilçelerde Gençlik Merkezinin açılması yönünde çalışmalar yapacağız. Yine Ünye Gençlik Merkezi ile ilgili çalışmalar proje aşamasında. Önümüzdeki süreçte amatör sporun sorunlarına da el atacağız. Herkese ulaşmaya herkesi dinlemeye çalışacağız. Sorunları doğru tespit etmek lazım. Daha sonra ilçelerimizde de aynı istişareleri yapacağız. Burada en fazla faydalanacağımız kurumumuz Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’dur. Bu konuyla ilgili antrenörlerimiz olsun hakemlerimiz olsun onlarında dernekleriyle beraber istişarelerde bulunup Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile beraber spor çalışmalarını tekrar yerinde inceleyip onlarla da ilgili ayrı bir rapor oluşturmayı düşünüyoruz.”

Kaynak: İHA