Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası'nın 1. etap yarışları sona erdi.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda, yıldız erkekler ve kızlar, deniz küreği erkekler ve kızlar, küçük kızlar ve erkekler kategorisinde mücadele eden sporcular, 2 bin metrede kıyasıya yarıştı.

Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda yapılan 1. etap final yarışlarında, deniz küreği artı genç kızlar kategorisinde İznikspor birinci, Sinop Karadeniz Yelken ikinci, küçük kızlar kategorisinde Şişecam Çayırova birinci, Adana Gençlik ve Spor "A" ikinci, Adana Gençlik ve Spor "B" üçüncü, yıldız kızlar kategorisinde Galatasaray birinci, Adana Gençlik ve Spor ikinci, Fenerbahçe üçüncü, genç kızlar kategorisinde ise Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci, Şişecam Çayırova üçüncü oldu.

Deniz küreği erkekler artı genç erkekler kategorisinde Beşiktaş birinci olurken, İznikspor ikinci, Türk Balıkadamlar üçüncü sırada yer aldı. Küçük erkekler kategorisinde Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci, Fenerbahçe "B" üçüncü, yıldız erkekler kategorisinde Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci, Hereke Nuh Çimento Kürek üçüncü, genç erkekler kategorisinde ise Galatasaray birinci, Galatasaray "B" ikinci, Fenerbahçe üçüncü oldu.

Şampiyonanın 2. etabı, 25-26 Temmuz tarihlerinde yine Sapanca Kırkpınar Parkuru'nda yapılacak.

Kaynak: AA