Avrupa'nın Merkezinde Aba Güreşi Ve Davul Zurna

2. Almanya Uluslararası Aba Güreşi Turnuvası muhteşem bir organizasyonla Almanya’nın Ludwinsburg kentinde gerçekleştirildi.

Dünya İnternasyonal Aba Güreşi Federasyonu ve Almanya’nın Ludwigsburg şehri KSV Neckarweihingen Spor Kulübünün birlikte düzenlemiş olduğu 2. Almanya Uluslararası Aba Güneşi Turnuvası 26-27 Haziran 2015 günleri Sporthalle Hoheneck’te gerçekleştirildi.

Turnuvaya Türkiye, Polonya, Afganistan ve Almanya olmak üzere 4 ülkenin takımları katıldı.

Turnuvada Almanya 3 ayrı takımla temsil edildi.

27 Haziran günü yarışmalara katılacak tüm idareci, antrenör, hakem ve sporcular için hakem semineri düzenlendi ve Aba Güreşi kuralları kitabı dağıtıldı. Seminer sonucu Polonya’dan Piotr Gabrinowicz ve Afganistan’dan Nasari Zalmai İnternasyonal Aba Güreşi hakemi olmaya hak kazanarak diplomalarını aldılar.

Turnuvanın açılış konuşmasında Dünya Aba Güreşi Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztekyaptığı açıklamada; “Aba Güreşinin kalkınmasında büyük emekleri geçen ve bu turnuvayı düzenleyen, Almanya İnternasyonal Aba Federasyonu Başkanı Hamdan İflazoğlu Avrupa Uluslararası Aba Federasyonu Başkanlığına getirildi.

Kendisinin Aba Güreşine katkılarının artarak devam edeceğini biliyorum” diye konuştu.

Hamdan İflazoğnu’nun Avrupa İnternasyonel Aba Güreşi Almanya Başkanlığı diplomasını ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Şeyho tarafından takdır belgesiyle birlite verildi.

HAMDAN İFLAZOĞLU İÇİN ÖDÜL TÖRENİ

Dünya Aba Güreşi Federasyonu Eşbaşkanı Prof.Dr.İbrahim Öztek yaptığı açıklamada; “Aba Güreşi 5000 yıllık bir tarihe sahip. Bu yıl Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın destekleri ve uğraşları ile 12-13 Eylül günleri Hatay’da yapılacak 6. Aba Uluslararası Dünya Kupası Şampiyonasına 30 kadar ülkenin katılacak” diye konuştu Avrupa Federasyon Başkanı Hamdan İflazoğlu Başkanlığında , Polonya Başkanı Piotr Gabrimowicz, Macaristan Başkanı Mehmet Başaran, Sancak Başkanı Muşo Turkoviç, Romanya Başkanı Nejat Sali, Bulgaristan Başkanı Adem Hüseyin, Moldova Başkanı Gavril Tulba, Gürcistan Başkanı Jemal Tsukulidze, Azerbaycan Başkanı Elekber Aliavşarav’un gayretleri ile şimdiden 10 Avrupa ülkesine yayılan Uluslararası Aba’nın gelecekte Avrupa’nın gözde sporlarından biri haline geleceğine inanıyoruz diyen Öztek; “Turnuvaya en büyük maddi ve manevi desteği veren, Almanya’da çalışan Hatay’lı işadamlarımızdan Nihat Nalça’nın bu özverili davranışı nedeni ile ve diğer katkı sağlayan işadamları Federasyonun özel armağanları ile ödüllendirilerek taktir edildi. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Aba Güreşine katkılarından dolayı ise işadamı İnşaat Mühendisi Nihat Nalça ve Almanya’nın Ünlü Spor Spikerlerinden Roland Droll’a özel plaket takdim edildi.

ŞAMPİYONLUK KUPASI TÜRKİYE’NİN

5 siklet üzerinden yapılan şampiyonada, 3 birincilikle Türkiye takım halinde birinci olarak büyük kupayı kazandı.

Türk Ekibi aşağıdaki idareci ve sporculardan oluştu;

Kafile başkanı: Prof. Dr. İbrahim Öztek (Dünya İnternasyonal Aba Güreşi Federasyonu Eşbaşkanı)

İdareciler:Mehmet Şeyho, M.Dursun Karakaş, Cemil Delioğlu (Antrenör) ve Hasan Yar (hakem)

Sporcular: 65 kg. Cuma Akkuş, 75 kg. Oğuz Doğruer, 85 kg. Selahattin Karaca, 95 kg. Musa Gürbüz, +95 kg. İsa Göçen

Turnuvada Türkiye’nin takım halinde şampiyon olduğu güreşlerde dereceye giren sporcular ve ükeler şöyle oluştu.

65 kg. 1. Cuma Akkuş Türkiye, 2. Navid Came Afganistan, 3. Abdul Kaderi satar Afganistan

75 kg. 1. Domenik Chelo Almanya, 2. Szeya Arkadiusz Polonya, 3. Ramatullah Mavadi Afganistan

85 kg. 1. Sokolaski Andrej Polonya, 2. Selahattin Karaca Türkiye, 3. Borus Malkin Almanya

95 kg. 1. Musa Gürbüz Türkiye, 2. Temavi Alitan Afganistan, 3. Nazir Ahmed Almanya

+95 kg. 1. İsa Göçen Türkiye, 2. Markus Eichin Almanya, 3. Szymon Yanz Polonya

Takımlar şampiyonu ise 1. Türkiye, 2. Almanya, 3. Polonya

Kaynak: İHA