Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Orduspor Sportif, kariyeri başarılarla dolu basketbol antrenörü Aydın Uğuz’la anlaştı.

Üç sezondur Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Orduspor, sezona yeni yönetim ve yeni antrenör ile giriyor. Nedim Türkmen’in Kulüp Başkanı olduğu Orduspor Sportif’de Basketbol Şubesinin başına yeniden Akın Çiçek getirildi.

Yeni yönetimin oluşturulmasının ardından hoca arayışını kısa sürede sonlandıran Orduspor, basketbol camiasının yakından tanıdığı, Fenerbahçe Kadın Basketbol takımının eski antrenörü Aydın Uğuz ile 1+1 yıllığına sözleşme imzalandı.

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Orduspor Sportif Basketbol Şube Başkanı Akın Çiçek, 2015-2016 sezonunda Aydın Uğuz ile çalışacaklarını belirterek, “Yeni bir sayfa açtık” dedi.

Antrenör Aydın Uğuz da Orduspor Kadın Basketbol takımının 3 sezondur başarılı dönem geçirdiğini, yeni sezonda da bu başarıların devam edeceğini söyledi.

Uğuz, “Takım geçen yıl İstanbul’daydı. Bu sene takım Ordu’da olacak. Şehir takımı şehrinde olmalıdır. Ordu ve Orduspor taraftarını salona bekliyoruz. Bu yıl Avrupa kupasında oynayacak olmamız bize ayrı bir heyecan veriyor” diye konuştu.

AYDIN UĞUZ KİMDİR?

15 Aralık 1965 doğumlu olan Aydın Uğuz, antrenörlük kariyerine 1987 yılında Fenerbahçe’de başladı.

Ülker ve Erdemirspor takımlarını da çalıştıran Aydın Uğuz, daha sonra Fenerbahçe Kadın Basketbol takımında yardımcı antrenörlük ve daha sonra da başantrenörlük yaptı. Deneyimli antrenör, 2012-2013 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından İstanbul Üniversitesi B.G.D.’yi çalıştırırken, son olarak sezonu, Homend Antakya Belediyespor takımı ile tamamladı. Geçen sezon Osmaniye Gençlik’i çalıştıran tecrübeli antrenör Aydın Uğuz’un kariyerinde 3 Türkiye Kupası Şampiyonluğu, 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 2 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu, 1 kez Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonluğu. 1 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu 1 kez Avrupa 8’inciliği gibi başarılar bulunuyor.

Kaynak: İHA