Trabzonspor'a olaylı karşılama

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Rabotnicki takımına 1-0 yenilen Trabzonspor yurda döndü. Bordo-mavililerde yaşanan kaleci Onur Recep Kıvrak olayından sonra havaalanına gelen taraftarlar arasında arbede yaşandı. Olayların büyümesini ise teknik direktör Shota Arvaladze engelledi.

Trabzonspor'a olaylı karşılama
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Rabotnicki takımına 1-0 mağlup olan Trabzonspor, Trabzon'a döndü. Türk Hava Yolları'na (THY) ait özel uçak ile TSİ 19.30'da Trabzon Havaalanı'nda olan kafileyi kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu takımla birlikte Trabzon'a dönerken, sportif direktör Süleyman Hurma kafilede yer almadı. Teknik direktör Shota Arveladze tarafından iki gün izin verilen futbolcuların bazıları İstanbul'a giderken, Trabzon'a dönen kafileyi bordo-mavili taraftarlar meşalelerle karşıladı. Bazı taraftarlar ise Onur Recep Kıvrak olayı nedeniyle havaalanında yönetimi ve sportif direktör Süleyman Hurma'yı istifaya davet etti.

SHOTA TARAFTARLARIN ARASINA GİREREK KAVGANIN BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ

Trabzon Havaalanı'na gelen iki taraftar grubu arasında karşılama sırasında arbede yaşandı. Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arvaladze, iki grubun arasına girerek kavganın büyümesini engelledi. Taraftarların sevgi gösterileriyle karşılandığı sırada yönetimi ve Hurma'yı istifaya davet eden grubun arasına giren Gürcü teknik adam, 'Başka bir isim bağırmanızı istemiyorum, Trabzonspor diye bağırın. Trabzonspor bağırırsak o zaman bu kulüp kazanır' diyerek taraftarları sükunete davet etti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Karşılama için emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. İki grup arasında zaman zaman tartışmalar yaşansa da teknik direktör Shota Arvaladze ve emniyet güçlerinin çabalarıyla olaylar büyümeden engellendi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kendisini bekleyen araca binerek hava alanından ayrılırken, futbolcular ise takım otobüsüne binerek Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gitti.

Kaynak: İHA