Yıldırım'da Türk - Yunan Dostluğu Spora Yansıdı

Yıldırım Belediyesi, Türk-Yunan dostluğuna katkı sağlayacak bir organizasyona imza atıyor.

Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü ile Yunanistan’ın Sidirokastro Spor Kulübü arasında yapılan kardeş kulüp ve kültür organizasyonu çerçevesinde Bursa’ya gelen Yunanistan Badminton Federasyonu Başkanı Victoria Xatzina, Sidirokastro Belediye Başkan Yardımcısı Bacuras Odiseas, kulüp yöneticileri ve sporcular, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi makamında ziyaret etti. Sporun evrensel yapısı ile kültürlerin kaynaşmasına vesile olduğunu belirten Başkan Edebali, “Sporu kazanmak ve kaybetmek için değil sağlık, dostluk ve kardeşlik için yapıyoruz. Ülkeler arası barışın ve dünya barışının sağlanmasında sporun payını göz ardı etmek mümkün değil” dedi.

Dünyanın küreselleşerek yerelleştiğine işaret eden Başkan Edebali, “Ülkelerarası ilişkiler daha resmi özellikte. Ancak yerel dinamikler ve yerel yönetimler arasındaki münasebetler, görüşmeler daha kolay ve sıcak çerçevede. Biz de mahalli idareler olarak spor vesilesi ile karşılıklı yakın ilişkiler kuruyoruz. Misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz, umarım kendileri de Yıldırım’ı ve Bursa’yı iyi hatırlayacaklar” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİ SPORLA YETİŞTİRECEĞİZ’

Yıldırım’ı spor şehri yapmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Gençlerimizin spor yaparak sağlıklı koşullarda kötü alışkanlıklardan uzak yetişmeleri en büyük dileğimiz. ‘Spor şehri Yıldırım’ hedefiyle bu tür uluslararası turnuvalara ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yıldırım’da olmaktan ve organizasyon süresince gördükleri misafirperverlikten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yunanistan Badminton Federasyonu Başkanı Victoria Xatzina da, “İki ülke arası karşılıklı etkileşim için buradayız. İnsanların sıcakkanlılığı ve misafirperverliği karşısında çok mutluyuz ve en kısa zamanda Yıldırım’a tekrar gelmek istiyoruz." dedi.

Xatzina, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Yıldırım Belediye Spor Kulübü yöneticileri ve sporcularını da Yunanistan’a davet etti.

Başkan Edebali, misafirlerine üzerinde Yıldırım Beyazıt’ın resmi bulunun plaket takdim etti.

Kaynak: İHA