Milli Sporcunun Kağıttan Minyatür Hobisi

Turgutlu'da yaşayan milli tekvandocu Cengiz Akbey, dünyanın önde gelen mimari eserleri ile çeşitli gemileri kağıttan yaptığı birebir minyatürlerle gözler önüne seriyor.

Tekvandoda milli takım forması giyen Turgutlulu sporcu Akbey, spor hayatının yanı sıra hobisiyle de dikkat çekiyor.

Akbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki minyatür parkı Miniatürk'ü ziyaretinden sonra benzer şekilde önemli mimari eserlerin kağıttan minyatürlerini yapma fikrinin doğduğunu belirtti.

Bu konuda yaptığı araştırmaların ardından amatörce evinde ve işlettiği spor salonunda boş vakitlerini değerlendirerek kağıttan minyatür maketler yapmaya başladığını anlatan Akbey, şunları söyledi:

"Bir eserin minyatür çalışmasını yapmam en az 4 gün sürüyor. Oldukça güzel eserler ortaya çıkıyor. Dünyada herkes tarafından bilinen tanının eserlerin birebir minik hallerini kağıttan ortaya çıkarmak beni keyiflendiriyor. Şu ana kadar Sultan Ahmet Cami, ABD'deki Özgürlük Anıtı, Dubai'deki Burj Arab, Osaka Japon Evi gibi mimari eserler ile gemi maketlerinin bulunduğu 50 eser yaptım. Yaptığım eserleri satmayı hiç düşünmedim, amacım eser sayısı 100'e ulaştığında ilçede sergi açarak yaptığım eserleri vatandaşların beğenisine sunmak."

Kaynak: AA