Kolları Olmayan Çocuk 3 Haftada Yüzme Öğrendi

EskişŸehir'de, doğŸuşŸtan iki kolu bulunmayan ve bir bacağŸı diğŸerinden 3,5 santimetre kısa olan 6 yaşŸındaki Baran Doruk şžimşŸek, havuzda eğŸitmeni eşŸliğŸinde çalışŸarak 3 haftada yüzmeyi öğŸrendi.

AA muhabirinin aldığŸı bilgiye göre, 6 yaşŸındaki şžimşŸek'in ailesi, ana sınıfı öğŸretmeninin yönlendirmesinin ardından EskişŸehir Osmangazi ǜniversitesi (ESOGǜ) Kapalı Yüzme Havuzu'na gelip yetkililerle görüşŸtü.

Kaydı yapılan ve eğŸitmenler eşŸliğŸinde çalışŸmalarına başŸlayan çocuk, 3 haftada yüzmeyi öğŸrenerek azmiyle herkesin takdirini kazandı.

ESOGǜ Bedensel Engelliler Yüzme Takımı Antrenörü Mehmet Bayrak, yaklaşŸık 10 yıldır bedensel engelli çocuklara yüzme dersi verdiğŸini söyledi.

şžimşŸek'i ilk gördüğŸünde özel bir çocuk olduğŸunu anladığŸını belirten Bayrak, şŸöyle devam etti:

"Havuza ilk girdiğŸinde yüzme bilmiyordu. LJok eğŸlenceli bir çocuk. Yüzmeye önce oyun olarak başŸladı. BaşŸlarda korktu ama daha sonra yüzmeyi çok sevdi. LJok çabuk adapte oldu ve yüzmeye başŸladı. Bu kadar çabuk öğŸrenmesinde, yüzmeyi oyun olarak görmesi, korkusunun bulunmaması ve her şŸeyi cesaretli şŸekilde yapması etkili oldu. Onun standartlarında bir çocuk için bu kadar erken yüzmeyi öğŸrenmek mümkün değŸil ama Baran 3 haftada yüzmeyi öğŸrendi, beni de şŸaşŸırttı."

Bayrak, şžimşŸek'in, Uluslararası Paralimpik Komitesi Dünya Yüzme şžampiyonası'nda bronz madalya kazanan bedensel engelli yüzücü Beytullah EroğŸlu'nun klasmanında yer aldığŸını bildirdi.

şžimşŸek'in, EroğŸlu'ndan çok daha kısa sürede yüzmeyi öğŸrendiğŸini dile getiren Bayrak, "İnşŸallah Beytullah gibi başŸarılı bir sporcu olur. LJok sosyal bir çocuk, bu durum antrenmanlarını etkileyen bir unsur. LJocuklar içine kapanık oldukları zaman adapte olmaları ve yüzmeyi öğŸrenmeleri uzun sürüyor" dedi.

Baran'da böyle bir durumla karşŸılaşŸmadıklarını belirten Bayrak, "Havuza girer girmez hemen adapte oldu ve yüzmeye başŸladı. Yüzmenin temel aşŸamalarını öğŸrettim, onların hepsini geçti ve şŸimdi gayet güzel yüzüyor" ifadelerini kullandı.

Anne Duygu şžimşŸek ise oğŸlunun yüzmeyi çok sevdiğŸini vurgulayarak, "Yüzmeye başŸladıktan sonra boyu uzadı. Sürekli 'Havuza gitmek istiyorum' diyor. Bundan sonra da yüzmeye devam etmesini istiyorum" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA