Burhaniye'de Trap Sahası Yapılıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye Başkanı Necdet Uysal, yıllardır beklenen Trap atış sahası yapımı için start verdi. Burhaniye Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından talep edilen ve yıllardır atıcılık için yer tahsisi konusunun yılan hikâyesine döndüğü trap atış sahası, Necdet Uysal’ın Belediye Başkanlığı görevine gelmesiyle neticeye bağlandı.

Burhaniye’nin Şarköy-Şahinler yolu üzerinde tahsis edilen yerde, sahanın düzenleme işlerine başlandı. Burhaniye Belediyesi tarafından yapımına başlanan uluslararası özelliklerdeki trap atış sahası için duvar örme işlemleri başladı.

5 perondan oluşan trap sahası; trap çukuru ve otomatik trap makineli olarak yapılıyor. Trap sahasının yıllardır sürüncemede kaldığını anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal “Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü tarafından istenen ve önemli sporlarımız arasında bulunan atıcılık sporuna, az da olsa bir katkımız olduysa bundan büyük bir mutluluk duyarız. Yeni yapılan bu trap sahası ile atıcılık sporu bakımından cazibe merkezi haline geleceğimize inanıyoruz. Uluslararası özelliklerde planlanıp uygulanan Trap atış sahası geniş bir araştırma sonucu, daha önce uygulanmış ve başarıyla devam eden trap sahalarının incelenmesinin ardından Burhaniye’mize uygulanıyor. İnanıyorum ki bu spor dalında düzenlenen birçok büyük organizasyon Burhaniye’mizde yapılacak ve bu anlamda da Burhaniye’mizin tanıtımına katkı da bulunacağımıza inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA