Kazan'da Enduro Fırtınası

Türkiye Enduro Şampiyonası 3. Ayak Ankara Yarışı Kazan’da yapıldı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2015 yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası 3. Ayak yarışı, Hitit Motosiklet Kulübü tarafından Ankara’nın Kazan İlçesi Güvenç Köyü Göleti mesire alanında yapıldı.

Hitit Motosiklet Kulübünün organize ettiği yarışlarda 6’sı bayan 130 sporcu mücadele etti. Yarışçılar doğal ve yapay engellerle dolu parkurda zor anlar yaşadı. Zaman zaman motosiklet kazaları da yaşandı. Ancak sporcular parkuru tamamlayabilmek için büyük çaba sarf etti. Sporcular zorlu engeller kadar sıcak havayla da mücadele etmek zorunda kaldılar.

Geçtiğimiz yıllarda Hitit Rallisi, Tırmanma Yarışları gibi pek çok motor sporlarına ev sahipliği yapan Kazan bu defa Türkiye Enduro Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Yarışlar hafta sonu 2 gün sürdü. Cumartesi günü motosikletleriyle Milli Egemenlik Parkına gelen yarışçılar burada izleyiciler için kısa bir gösteri yaptı. Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar yarışçılar arasında yer alan 6 bayan sporcuya birer buket çiçek vererek başarılar diledi.

Yarışçılar verilen medya startıyla yarışların yapılacağı Güvenç Mahallesi Göleti mesire alanına hareket etti. Enduro yarışmasına katılacak yarışçılar burada sıralama turlarına katılarak yarışlardaki sıralamalarını belirlediler. 1600 metrelik parkurda en iyi zamanı elde etmek için yarıştı. Türkiye Enduro Şampiyonası 3. Ayak yarışına Türkiye Motosiklet Federasyonu, Ankara Valiliği, Kazan Kaymakamlığı, Kazan Belediyesi ve Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü katkı verdi.

Yarış severler, cumartesi günü ekstrem testte yapılan sıralama turlarının heyecanına ortak olurken, pazar günü ise Ekstrem ve Enduro testleri ile gün boyu yarışçıların büyük çekişmesine şahit oldu.

Kazan’da ilk kez düzenlenen şampiyonanın 3. ayağında yarışçılar; kaya, bol taşlı kurumuş dere yatakları, vadi içi yollar, göletin etrafından geçen, teknik ve becerinin ön planda olacağı parkurda izleyenlere seyir zevki yüksek görsel bir şölen sundu.

Yarışların ardından yapılan ödül törenin sporculara madalya ve kupaları Kazan Belediye Başkanı Yardımcısı Cengiz Gevrek, Ankara Hitit Motosiklet Kulübü Başkanı Kubilay Karaca ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Kategori 1a İbrahim Ercansungur, kategori 1b Nazmi Malkoc kategori 2a Murat Yazıcı kategori 2b Yunus İyibilir, kategori 3a Burak Özdemir kategori 3b Abdullah Aycan kategori Ec Yunus Mor birinci oldular.

Kaynak: İHA