İngiltere'den Gelen Kerim Chan Özel Sporcuların Konuğu Oldu

BALIKESİR Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, büyük başarılara imza atan özel sporcular antrenmanlarına devam ederken, İngiltere’den tatile gelen Kerim Chan’da onlara katıldı. 15 yaşındaki Chan, Türkiye de bulunmaktan mutlu olduğunu söylerken, Antrenör Deniz Erenoğlu da, Kerim’in başarılı bir sporcu olduğunu anlattı.

2000 doğumlu Kerim Chan atletizme 18 ay önce İngiltere’nin Peterborough kentinde Nene Valley Harriers Atletizm Kulübünde başladı.

Kerim ilk ferdi başarısını geçtiğimiz Mayıs ayında 100 metre, 200 metre, gülle ve ve uzun atlamada toplamda 4 altın madalya ile 140 öğrenci arasında dikkatleri çekerek "Paul Digney Shield “ özel ödülünü( shield) kazanarak ilk kez İngiltere ulusal standartlara yükseldi. 6 haftalık tatil için Burhaniye de dedesi Rıdvan Ertuğ’un yanına gelen Kerim Chan, 8 Eylül Stadında Burhaniyeli özel sporcularla birlikte antrenman yapmaya başladı.

Türkiye de olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Kerim Chan, Deniz hocanın kendisine çok büyük katkısının olduğunu ve İngiltere’ye çok güçlü döneceğini söyledi.

Kerim Chan, arkadaşlarıyla da çok iyi anlaştığını anlattı. Kerim Chan’ın başarılı bir sporcu olduğunu anlatan Antrenör Deniz Erenoğlu da,” İki senedir özel sporcularla antrenmanlar yapıyoruz. Türkiye de güzel dereceler aldık. Türkiye şampiyonaları Türkiye rekorları kırdık. Bu yaz Kerim arkadaşımız da bize katıldı.

Türkiye’ye tatil için gelmişti. İngiltere de başarılı bir sporcu. Güzel dereceler almış. Yaz tatili için Türkiye’ye geldiğinde bizimle antrenmanlara katılmaya karar verdi. Biz bundan mutluyuz. Kerim de bizimle olmaktan çok mutlu. Spor hayatında başarılar diliyorum. Umarım, iler de televizyonlarda güzel başarılar izleriz kendisinden” dedi.

Dede Rıdvan Ertuğ,” Kerim, 27 - 28 Haziran tarihinde İngiltere Ulusal Engelliler Şampiyonasında temsil ettiği Doğu bölgesi takımında uzun atlamada 5.18 m ile altın madalya alırken 100 ve 200 metrede finallere katılma hakkını yakalamasına rağmen sakatlığı nedeni ile yarışlardan çekilmek zorunda kaldı” diye konuştu.

Kaynak: İHA