Fatih Terim, gruptan çıkacağına emin

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemelerinde gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.

Fatih Terim, gruptan çıkacağına emin
Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde oynanacak olan eleme grupları kura çekimi yapıldı. I Grubu'na düşen Türkiye'nin rakipleri Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya oldu. Kuranın değerlendirmesini yapan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, finallere katılacaklarına inandığını söyledi.

TRT Spor'a konuşan Terim, 'Her şeye açık bir grup olarak görünüyor. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum, oyuncularıma güveniyorum. Her gün daha fazla tecrübe kazanıyoruz. Milli takımımız yavaş yavaş beğenilen, seyredilmek istenen bir ekip haline geliyor. Bu da başta beni olmak üzere hepimizi ümitlendiriyor' dedi.

'MİLLİ TAKIMI BİR İSTİKRAR ABİDESİ HALİNE GETİRMELİYİZ'

İyi bir oyun ortaya koymak istediklerini ifade eden Fatih Terim, 'İstediğimiz oyunu oynadıktan sonra dünyada yenemeyeceğimiz takım yok. Bu milli takımı bir istikrar abidesi haline getirmeliyiz. Takım olma yolunda mesafe katettiğimiz inancını taşıyorum, bu da pozitif yansıyacaktır' şeklinde konuştu.

'TARİHİMİZDE BU TAKIMLARLA OYNADIĞIMIZ MAÇLARDA DA GERİDE GÖZÜKÜYORUZ'

Gruplarındaki takımları da değerlendiren deneyimli teknik adam, '2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ukrayna, İspanya ile aynı grupta, Hırvatistan da İtalya ile birincilik için çekişiyor. İzlanda da 15 puanla bizim grubumuzun lideri. Finlandiya son zamanlarda iyi gitmiyor ama onlar da iyi takımlardan bir tanesi. Tarihimizde bu takımlarla oynadığımız maçlarda da geride gözüküyoruz' şeklinde görüş belirtti.


Fatih Terim, gruptan çıkacağına emin2018 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin rakipleri belli oldu

Kaynak: İHA