Enduro Şampiyonası'nda Nefes Kesen Rekabet

Ankara’da Türkiye Enduro Şampiyonası 3. ayak yarışları düzenlendi. Doğal ve yapay engellerin yer aldığı parkurda sporcular zor anlar yaşarken, zaman zaman motosikletten düşen sporcular toparlanarak yarışa devam etti.

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 3. ayak yarışı 25-26 Temmuz tarihlerinde Ankara’nın Kazan ilçesinde ilk kez düzenlendi.

Hitit Motorsiklet Kulübü’nün organize ettiği ve Nata Vega Outlet’in sponsorları arasında yer aldığı şampiyona, Güvenç Köyü Göleti mesire alanındaki yeni enduro parkurunda gerçekleştirildi.

İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği şampiyonada, gün boyu etkinlikler düzenlendi.

Şampiyonanın üçüncü ayağında 150’den fazla yarışçı, kaya, bol taşlı kurumuş dere yatakları, vadi içi yollar, göletin etrafından geçen, teknik ve becerinin ön planda olduğu parkurda izleyicilere görsel bir şölen sundu. Fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan enduro test etaplarından oluşan Kazan Enduro Parkuru, sporculara hayli zor anlar yaşattı. Her yaştan izleyicinin yer aldığı şampiyonada zorlu ve orta sert etaplarda yarışacak yarışçılar arasında büyük çekişme yaşanırken, zaman zaman kazalara sahne oldu. Zorlu parkurda motosiklet kontrolünü kaybeden sporcular kendilerini yerde buldu.

Kaynak: İHA